Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

NOVI PRIRODNI REZERVATI

Uskoro proglašenje posebnih rezervata Modro oko i jezero Desne, Ušće Neretve i Kuti

Objavljeno prije

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike obavijestilo je javnost o javnom uvidu Prijedloga Uredbe o proglašavanju posebnih rezervata Modro oko i jezero Desne, Ušće Neretve i Kuti.

Javni uvid u Prijedlog sa stručnom podlogom i kartografskom dokumentacijom započet će 18. svibnja i trajati će do 16. lipnja 2020.godine.

Uvid će se moći obaviti svakog radnog dana u prostorima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, izdvojeni ured Opuzen, a u uvid u dokumentaciju može se izvršiti i na mrežnim stranicama Ministarstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za vrijeme trajanja javnog uvida, prijedlozi, mišljenja i primjedbe javnosti dostavljaju se zaključno s danom završetka javnog uvida, upisivanjem u knjigu primjedbi ili dostavom u Ministarstvu u pisanom obliku.

Javno izlaganje održat će se 10. lipnja 2020.godine u Društvenom domu Mlinište s početkom u 12 sati.

Taj nadnevak, a s obzirom na epidemiološku situaciju i preporuke Stožera civilne zaštite može se i izmijeniti, a sudjelovanje može biti ograničeno brojem sudionika.

DANI MANDARINA U OPUZENU

Održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend’

Objavljeno prije

U sklopu manifestacije Dani mandarina, koja se već šestu godinu za redom provodi u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, u petak je održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend‘, na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici OPG-ova, otkupljivača, Ministarstva poljoprivrede.

Glavni naglasak rasprave je bio na proizvodnji agruma, ekološkom u odnosu na konvencionalni način proizvodnje, te turističkom aspektu, odnosno budućnosti same proizvodnje i plasmana na tržište.

Izjavu smo dobili od Žakline Marević, ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Poruka današnjeg ‘panela’ je jedna svijetla pogled na budućnost proizvođača u dolini Neretve. Mi kao županija imamo razvijenu poljoprivredu kao drugu gospodarsku djelatnost, odmah iza turizma i drago mi je da je pozitivna poruka poslana iz Srednje poljoprivredne škole u Opuzenu, u kojoj smo na inicijativu ravnateljice Danijele Primorac potpomogli da se uvede i agro-turistički smjer, a sve to vodi našem cilju koji smo postavili prije pet godina, a to je da se u Opuzenu uspostavi dislocirani studij agronomije, – optimistična je Marević.

Manifestacija Dani mandarina je osmišljena u cilju promocije poduzetničkih vještina u agroturizmu, očuvanju tradicijskih vrijednosti doline Neretve kroz daljnju stručnu afirmaciju i turističku valorizaciju mandarine kao agroturističkog brenda.

U raspravi su sudjelovali gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, Žaklina Marević ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije, Ivana Tomac Talajić ispred Ministarstva poljoprivrede, Mario Car ispred Zavoda za mediteranske kulture, ispred proizvođača mandarina su bili Leo Musulin i Ivan Mihaljević, a ispred otkupljivača Milan Utovac (NTL) i Dragan Crnomarković (Ennafruit grupa), te Joško Curić Babić i predstavnice DUNEA-e Petra Popović i Antonija Odak, i ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Danijela Primorac.

Manifestacija je održana u okviru Europe Directa.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije