Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

80 MILIJUNA KUNA ZA PROMETNU INFRASTRUKTURU

Uskoro počinje gradnja kružnog toka kod mosta, spoj na autoput te obnavljanje prometnica na desnoj strani Metkovića

Objavljeno prije

U prostorijama gradske uprave danas su predstavljena četiri nova prometna infrastrukturna projekta koja će se realizirati na području Grada Metkovića – spoj Metkovića na autocestu, projekt izgradnje kružnog toka na Lučkom mostu, rekonstrukcija Ulice Zrinskih i Frankopana te rekonstrukcija Ulice Put Narone.

Predstavljanju projekata, ukupne vrijednosti od gotovo 80 milijuna kuna, osim gradonačelnika Dalibora Milana i zamjenika gradonačelnika Roberta Doke nazočili su i ravnatelj Županijske uprave za ceste DNŽ Ivo Kaštelan, direktor Ispostave Dubrovnik Hrvatskih cesta Ivica Tutman te predstavnici tvrtki projektanata Proposta i Geoproming d.o.o.

Projekt rekonstrukcije Puta Narone radit će se od križanja sa Zagrebačkom ulicom do mosta u Vidu, a između ostaloga, uključuje uređenje kolnika, izgradnju pješačko-biciklističke staze, uređenje trenutno neadekvatnoga parkinga pored Opuzenke te postavljanje javne rasvjete duž cijele ulice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Novi moderan izgled dobit će i Ulica Zrinskih i Frankopana, a rekonstrukcija, između ostaloga, uključuje uređenje kolnika, uređenje nogostupa do Duvrata, rješavanje oborinske odvodnje te uređenje javne rasvjete.

Spoj Metkovića na autocestu radit će se od postojeće državne ceste D62 u zoni između naselja Nova Sela i postojećeg spoja izlaza s autoceste A1 do zone između naselja Prud i neposredno ispod postojećeg graničnog prijelaza s BiH, odnosno cesta će ići preko tzv. Prudske Drage. Ukupna dužina trase između dva križanja bit će 5,4 km, a vrijeme spoja na autocestu od Lučkoga mosta bit će sedam ili osam minuta. Cesta će rasteretiti prometnu komunikaciju Metkovića sa sjeverom Hrvatske, a osim izgradnje nove moderne prometnice, projekt uključuje i rješenje kompletnog sustava oborinske odvodnje.

Novo prometno rješenje u centru grada je i izgradnja kružnoga toka na Lučkom mostu, pri čemu će se transformirati postojeće križanje. Projekt uključuje i proširenje postojećega križanja, rekonstrukciju parkinga, osvjetljenje križanja, zaštitu postojećih instalacija te rješenje oborinske odvodnje.

– Radi se o vrlo vrijednim i realnim projektima koje možemo realizirati u idućem mandatu. Za većinu od njih imamo lokacijske dozvole, a za projekt spoja Metkovića s autocestom smo pred ishođenjem građevinske dozvole. Zahvaljujem se g. Kaštelanu i Tutmanu koji su imali razumijevanja za naše prometne probleme. Također, zamolio bih predstavnike Hrvatskih cesta da pronađemo rješenje i za raskrižje na drugom kraju Lučkoga mosta, odnosno križanje s Ulicom Andrije Hebranga, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

Pripadajuće dokumentacija Ulica Zrinskih i Frankopana1 Pregledna situacija planiranog zahvata na ortofoto karti, 1.1 situacija LIST 1, 1.2 situacija LIST 2, 1.3 situacija LIST 3, 1.4 situacija LIST 4, 1.5 situacija LIST 5, 1.6 situacija LIST 6 i 1.7 situacija LIST 7

Pripadajuće dokumentacija Ulica Put Narone1. Pregledna sitacija 25000-PLOTANJE, 6.1.Situacija teh rjesenja Metkovic OD POCETKA DO P-42 i 6.2.Situacija teh rjesenja Metkovic od P-42 do kraja zahvata

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Poziv za sudjelovanje na Međunarodni sastanak o EU politikama za kreativne i kulturne industrije

Objavljeno prije

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu EU projekta „Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES“, u četvrtak 2. prosinca, organizira međunarodni online sastanak na kojem će se raspravljati trenutno stanje i potencijalni razvoj EU politika koje se tiču kreativnih i kulturnih industrija.

U sklopu projekta izradile su se preporuke za unapređenje politika za jačanje veze malih i srednjih poduzetnika u kreativnim i kulturnim industrijama i očuvanja kulturne baštine na županijskoj, nacionalnoj i nadnacionalnoj razini, a proces je vodila DUNEA. Prijedlozi politika se primijenjuju akcijskim planom na lokalnoj razini.

Autorica dokumenta dr. sc. Ana Žuvela s Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO), stručnjakinja za kulturnu politiku, nove modele i procese upravljanja koji obuhvaćaju i područje kulturnih i kreativnih industrija, na sastanku će predstaviti dokument nakon čega će uslijediti radionica na kojoj će svi sudionici moći doprinijeti svojim idejama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na zadnjem dijelu sastanka će sudionici imati priliku poslušati panel raspravu „Gaps and adjustments of CCI policies: How to ensure adequate formulation and implementation of policies for CCIs in diverse European contexts?“, koju će voditi tim od četiri stručnjaka – ranije spomenuta Ana Žuvela, Marino Cavallo, stručnjak za izradu politika Grada Bologne, Zoran Galić, filmski producent i redatelj te Mario Kikaš, novinar i stručnjak za međunarodne odnose i politike za kreativne i kulturne industrije.

Svi zainteresirani su pozvani priključiti se i sudjelovati na sastanku na engleskom jeziku, a moći će se priključiti putem linka: poveznica

Više informacija o događanju je moguće naći u priloženoj agendi.

Proračun Regionalne agencije DUNEA za provedbu je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna. Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. CREATURES se provodi od ožujka 2020. do kolovoza 2022. godine.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

Program sastanka

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije