Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Uskoro kreće rekonstrukcija ul. Hrvatskih iseljenika i Trga kralja Tomislava vrijedna 2 milijuna kuna

Objavljeno prije

Trg kralja Tomislava, rekonstrukcija

Grad Metković uskoro će početi s radovima na prometnim rješenjima u još jednom dijelu grada. U vrijednosti od ukupno oko 2 milijuna kuna, krajem osmog mjeseca, nakon ljetnih manifestacija, počet će radovi na rekonstrukciji ulice Hrvatskih iseljenika i Trga kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

Projekt će se odraditi u dvije faze. U prvoj fazi će se izvršiti radovi u ulici Hrvatskih iseljenika, s Malom rivom, vrijedni oko 1,2 milijuna kuna, a u drugoj će se, u radove na Trgu kralja Tomislava, uložiti oko 850 tisuća kuna. Jedan dio sredstava bit će osiguran putem europskih fondova, odnosno, financirat će ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a preostali dio, odnosno veći iznos, financirat će Grad Metković iz vlastitih sredstava.

Radovi na trgu i u ulici Hrvatskih iseljenika infrastrukturalno su vezani te, kako kaže gradonačelnik Dalibor Milan, projekt obuhvaća uređenje ceste s prometnim rješenjem i rješenjem parkirnih mjesta, nogostupa, zelenila, oborinske odvodnje i javne rasvjete. Radovi na uređenju će se nadovezati na Šetalšte 116. brigade HV-a.

Što se tiče samog uređenja Trga kralja Tomislava ispred Hotela Narona, riječ je o takozvanom međurješenju, preko njega se prometuje i osigurana su dodatna parkirna mjesta, te će se po potrebi zatvarati. Kako iz Grada ističu, takvo rješenje će biti na snazi dok se putem drugih projekata prostornog uređenja ne iznađu dodatna parkirna mjesta u samom centru grada, nakon čega će se i taj dio Trga kralja Tomislava popločati i biti zatvoren za parkiranje.

Hrvatskih iseljenika i Trg kralja Tomislava

Tekst/Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije