Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

PREDUVJET ZA URBANISTIČKI RAZVOJ ŠIBENICE

Uskoro kreće probijanje puta na trasi Lovačka kuća – Grudina (Izvori)

Objavljeno prije

Šibenica

Hrvatske šume na zahtjev Grada Metkovića početkom druge polovice kolovoza kreću u probijanje puta na trasi Lovačka kuća – Grudina. Radi se o prometnici široj od 4,5 metara i dugoj 2,5 kilometara. Na ovaj način grad Metković povećat će sigurnost obrane od požara, a ujedno dobit će i alternativni pravac kojem namjena može biti višestruka. Također, ovom trasom rješava se i veliki prometni problem koji se stvara prilikom velikih sprovoda.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo pola milijuna kuna, u cijelosti financiranom od Hrvatskih šuma, za koje gradonačelnik Dalibor Milan ima samo riječi hvale.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Svjedoci smo svi što se događalo proteklih godinu dana kada se gradila kanalizacija u ulici Vladimira Nazora i Ante Starčevića, doživjeli smo prometni kolaps. Na ovaj način više se to više nikada neće dogoditi. Ovom prilikom moram se zahvaliti Hrvatskim šumama, posebice gospodinu Ivanu Melvanu koji je prepoznao važnost ovog problema i koji je zaista promptno reagirao, – rekao je Milan.

Također, ne treba izostaviti ni još jednu jako bitnu činjenicu, a to je da se ovom trasom stvara veliki preduvjet za urbanistički razvoj tog dijela grada. Dakle, ruta kojom ova cesta prolazi, počevši od Lovačke kućice, proteže iznad Gubavih kuća i spušta do Grudine, odnosno zavoja iznad Izvora, stvara veliki preduvjet za urbanistički razvoj Šibenice.

Izvođač ovih radova biti će Hrvatske šume i radovi će trajati dva mjeseca.

Piše/Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije