Ostanimo u kontaktu

PREDUVJET ZA URBANISTIČKI RAZVOJ ŠIBENICE

Uskoro kreće probijanje puta na trasi Lovačka kuća – Grudina (Izvori)

Objavljeno prije

Šibenica

Hrvatske šume na zahtjev Grada Metkovića početkom druge polovice kolovoza kreću u probijanje puta na trasi Lovačka kuća – Grudina. Radi se o prometnici široj od 4,5 metara i dugoj 2,5 kilometara. Na ovaj način grad Metković povećat će sigurnost obrane od požara, a ujedno dobit će i alternativni pravac kojem namjena može biti višestruka. Također, ovom trasom rješava se i veliki prometni problem koji se stvara prilikom velikih sprovoda.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo pola milijuna kuna, u cijelosti financiranom od Hrvatskih šuma, za koje gradonačelnik Dalibor Milan ima samo riječi hvale.

– Svjedoci smo svi što se događalo proteklih godinu dana kada se gradila kanalizacija u ulici Vladimira Nazora i Ante Starčevića, doživjeli smo prometni kolaps. Na ovaj način više se to više nikada neće dogoditi. Ovom prilikom moram se zahvaliti Hrvatskim šumama, posebice gospodinu Ivanu Melvanu koji je prepoznao važnost ovog problema i koji je zaista promptno reagirao, – rekao je Milan.

Također, ne treba izostaviti ni još jednu jako bitnu činjenicu, a to je da se ovom trasom stvara veliki preduvjet za urbanistički razvoj tog dijela grada. Dakle, ruta kojom ova cesta prolazi, počevši od Lovačke kućice, proteže iznad Gubavih kuća i spušta do Grudine, odnosno zavoja iznad Izvora, stvara veliki preduvjet za urbanistički razvoj Šibenice.

Izvođač ovih radova biti će Hrvatske šume i radovi će trajati dva mjeseca.

Piše/Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije