Ostanimo u kontaktu

NACIONALNI STOŽER

Bez samoizolacije nakon ulaska u Hrvatsku iz EU

Objavljeno prije

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera ministar Davor Božinović objavio je da se hrvatskim državljanima omogućuje odlazak u inozemstvo, a strani državljani moći će ući u Hrvatsku kada postoje gospodarski interesi ili neodgodivi osobni razlozi.

Za sve prelaske hrvatske granice bit će potrebno pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), no više se neće morati u samoizolaciju nakon ulaska u zemlju.

Božinović je pojasnio da se ta odluka odnosi samo na države članice Europske unije jer u skladu s preporukama EU, zabranjen ulazak iz trećih zemalja na teritorij Unije do 15. lipnja.

– U sklopu svega toga mogući su posebni bilateralni razgovori s pojedinim državama, – pojasnio je.

Što se tiče hrvatskih državljana koji imaju prebivalište u Hrvatskoj ili drugoj zemlji, oni će kroz taj instituti i institut nužnih razloga osobne prirode moći ulaziti u Hrvatsku, no morat će se pridržavati epidemioloških preporuka koje će dobiti na graničnom prijelazu. Također je istaknuo kako će otvaranje granice i povoljna epidemiološka situacija olakšati turističke dogovore i omogućiti da se krene s tom važnom gospodarskom djelatnošću.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Jadranska ulica u utorak ujutro nakratko bez el. energije

Objavljeno prije

Obavještavaju se potrošači električne energije da zbog rekonstrukcije na mreži u GTS 10(20)/0,4 kV Metković 48, u utorak ujutro od 8 do 9 sati bez električne energije bit će potrošači u Jadranskoj ulici

NAPOMENA: U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije