Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PREZENTACIJA STANOVA IZ PROGRAMA POS-a

Useljenje u stanove početkom ljeta, cijena kvadrata 995,12 eura

Objavljeno prije

Prezentacija POS stanova (1)

Zamjenik direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), Krešimir Žunić, jučer je u galeriji Gradskog kulturnog središta prezentirao stanove iz Programa društveno poticane stanogradnje, nakon čega su predstavnici banaka predstavili programe stambenih kredita za POS-ove stanove.

Prezentaciju su popratili zainteresirani kandidati na a Listi reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa POS-a u Metkoviću, predstavnici Grada Metkovića s gradonačelnikom Daliborom Milanom i predstavnici izvođača radova.

Od ukupno 55 stanova, u prvom krugu natječaja predugovore je potpisalo 18 kandidata, tako da se za preostalih 37 stanova natječu 44 kandidata sa Liste prvenstva. Riječ je o jednoj garsonjeri, 23 jednosobna stana, šest dvosobnih i sedam trosobnih stanova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Energetski razred je B kategorije, a površina stana po osobi veća je od one propisane pravilnikom jer Grad Metković u korist kupca nije ispoštovao pravilnik tako da, na primjer, jedna osoba ima pravo na 50 četvornih metara, a dvije na 65.

Cijena stanova i dalje je mnogima previsoka – 995,12 eura po četvornom metru. Krešimir Žunić tvrdi da cijena ne može biti drukčija.

– Na svim našim lokacijama, u ovom trenutku ih ima 30-ak, je uvijek isti problem. Ljudi bi uvijek htjeli kupiti po jeftinijim uvjetima, što je logično i ljudski. Međutim, naša cijena je zbroj troškova na pojedinoj lokaciji i ona ne može biti ni veća ni manja, ona je upravo onolika kolika mora biti, ne bi li mi ispoštovali zakon od predviđene pretpostavke. Dakle, zbroj troškova: projektiranja, građenja, nadzora, vodnog doprinosa i PDV-a, uvećan za cijenu zemljišne infrastrukture jednako je naša prodajna cijena. Ona je upravo onolika kolika smije i može biti. Naša cijena je još uvijek iznimno jeftina i, ma koliko to ljudima čudno zvučalo, ovo je uistinu jedna prigoda koja nema alternative zato što nije sve u cijeni. Puno toga se krije više u uvjetima kreditiranja za procesnom kamatom od 2,5% i našom cijenom, vi takav stan jednostavno ne možete kupiti u Metkoviću na tržištu – kazao je Žunić.

Kandidati na Listi prvenstva koji se odluče na kupnju stana useljenju se mogu nadati nekada oko lipnja:

– Danas je bila prezentacija, za 30 dana slijedi odabir stanova, za 45 predugovori, a za oko 75 dana se uplaćuju učešća kojima bi se za oko 120 dana sklopio ugovor o kreditu sa bankom. Za pet mjeseci već može krenuti prva rata za stan, koji je još uvijek u izgradnji, odnosno, taj dio kredita se plaća kad se potpiše ugovor o kupoprodaji. Država na taj način kreditira preostalih 40% kupoprodajne cijene. Po našim ugovorima sa izvoditeljem, useljenje je bilo predviđeno za ožujak, ali u predugovorima mi dodamo još dva-tri mjeseca pa to bude nekakav lipanj, ali nije isključeno da to bude i prije – rekao je Žunić.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije