Ostanimo u kontaktu

VOLONTERSTVO U LOKALNOJ ZAJEDNICI

Uoči Međunarodnog dana volontera učenici Gimnazije Metković posjetili udrugu ‘Otac Ante Gabrić’

Objavljeno prije

DSC_0025

Uoči Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, učenici 2.d  Gimnazije Metković posjetili su udrugu ‘Otac Ante Gabrić’ kako bi se informirali o volontiranju. Voditeljica udruge pojasnila im je što je volontiranje i upoznala ih sa zakonskim okvirima volontiranja, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te im ukazala na mogućnosti volontiranja u lokalnoj zajednici. Jedna starija korisnica Organiziranih aktivnosti za starije je ispričala kako je 70-ih godina, boraveći u SAD-u, često slušala o volontiranju i kako joj je posebno drago da je to postala svakodnevica i želja mladih i na našem području.

Posebno je naglašeno kako se volontiranjem i druženjem u organizacijama civilnog društva razvijaju komunikacijske i socijalne vještine, potiče zajedništvo i međugeneracijska solidarnost  na svim razinama – od razredne i školske do lokalne i globalne te da su volonteri u udruzi „Otac Ante Gabrić“, kao i u ostalim udrugama u našem gradu uvijek dobrodošli.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije