Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

VOLONTERSTVO U LOKALNOJ ZAJEDNICI

Uoči Međunarodnog dana volontera učenici Gimnazije Metković posjetili udrugu ‘Otac Ante Gabrić’

Objavljeno prije

DSC_0025

Uoči Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, učenici 2.d  Gimnazije Metković posjetili su udrugu ‘Otac Ante Gabrić’ kako bi se informirali o volontiranju. Voditeljica udruge pojasnila im je što je volontiranje i upoznala ih sa zakonskim okvirima volontiranja, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te im ukazala na mogućnosti volontiranja u lokalnoj zajednici. Jedna starija korisnica Organiziranih aktivnosti za starije je ispričala kako je 70-ih godina, boraveći u SAD-u, često slušala o volontiranju i kako joj je posebno drago da je to postala svakodnevica i želja mladih i na našem području.

Posebno je naglašeno kako se volontiranjem i druženjem u organizacijama civilnog društva razvijaju komunikacijske i socijalne vještine, potiče zajedništvo i međugeneracijska solidarnost  na svim razinama – od razredne i školske do lokalne i globalne te da su volonteri u udruzi „Otac Ante Gabrić“, kao i u ostalim udrugama u našem gradu uvijek dobrodošli.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

GALA HOME 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije