Ostanimo u kontaktu

CRNI PUT

Unatoč upozoravajućoj svjetlosnoj signalizaciji, neki vozači nastavili po starom

Objavljeno prije

Raskrižje, Crni put, Put Vida, prometna signalizacija

Županijska uprava za ceste i Grad Metković ispunili su obećanja te su zajedničkim snagama na raskrižju ulica Put Narone, Zagrebačke i Neretvanskih gusara prije nekoliko dana postavili upozoravajuću svjetlosnu signalizaciju za vozače. Postavljen je viseći portal s porukama Smanjite brzinu, 50 km/h i Oprez-pješaci.

Portal i signalizacija vidljivi su s Predoloca i s Dragovije, ali nažalost, još uvijek nisu vidljivi za svakog desetog vozača koji upravljaju vozilima raznih namjena i kategorija, kako iz smjera Vida prema Metkoviću, tako i u suprotnom smjeru.

Dakle, velika većina vozača prije ulaska u raskrižje nakon postavljanja signalizacije značajno smanjuju brzinu, bez obzira o kojim se automobilskim oznakama radi i lagano prolaze kroz to raskrižje tako da pješaci zbog njih ne moraju strahovati. Ali, oni nesavjesni prolaze kroz raskrižje i noću i danju kao i nekada kao da znakovi upozorenja ne postoje! I to brzinom većom od 80 km na sat, a mogu se vidjeti i pretjecanja bašu prije ulaska u raskrižje.

Iako smo odlučili više ne pisati o prometu na Crnom putu i šire, odlučili smo se za još jedan tekst, jer ne možemo dosegnuti o čemu razmišljaju nesavjesni vozači i zbog čega ignoriraju postavljenu signalizaciju?

Radi se o pretežito mlađim vozačima koji bi zbog neiskustva trebali biti među najopreznijima. Nažalost, tomu nije tako.

U razgovoru s boljim poznavateljima raznih prometnih rješenja doznajemo da tu nema pomoći bez postavljanja kamere za snimanje brzine i rigoroznog kažnjavanja onih koji ne poštuju prometne znakove. Mnogi misle da će i to biti nedovoljno ukoliko nesavjesni vozači ne promijene svoja ponašanja i konačno shvate da zbog neprilagođene brzine ugrožavaju svoj i tuđe živote.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Caffe HAVANA 300px

Najčitanije