Ostanimo u kontaktu

CRNI PUT

Unatoč upozoravajućoj svjetlosnoj signalizaciji, neki vozači nastavili po starom

Objavljeno prije

Raskrižje, Crni put, Put Vida, prometna signalizacija

Županijska uprava za ceste i Grad Metković ispunili su obećanja te su zajedničkim snagama na raskrižju ulica Put Narone, Zagrebačke i Neretvanskih gusara prije nekoliko dana postavili upozoravajuću svjetlosnu signalizaciju za vozače. Postavljen je viseći portal s porukama Smanjite brzinu, 50 km/h i Oprez-pješaci.

Portal i signalizacija vidljivi su s Predoloca i s Dragovije, ali nažalost, još uvijek nisu vidljivi za svakog desetog vozača koji upravljaju vozilima raznih namjena i kategorija, kako iz smjera Vida prema Metkoviću, tako i u suprotnom smjeru.

Dakle, velika većina vozača prije ulaska u raskrižje nakon postavljanja signalizacije značajno smanjuju brzinu, bez obzira o kojim se automobilskim oznakama radi i lagano prolaze kroz to raskrižje tako da pješaci zbog njih ne moraju strahovati. Ali, oni nesavjesni prolaze kroz raskrižje i noću i danju kao i nekada kao da znakovi upozorenja ne postoje! I to brzinom većom od 80 km na sat, a mogu se vidjeti i pretjecanja bašu prije ulaska u raskrižje.

Iako smo odlučili više ne pisati o prometu na Crnom putu i šire, odlučili smo se za još jedan tekst, jer ne možemo dosegnuti o čemu razmišljaju nesavjesni vozači i zbog čega ignoriraju postavljenu signalizaciju?

Radi se o pretežito mlađim vozačima koji bi zbog neiskustva trebali biti među najopreznijima. Nažalost, tomu nije tako.

U razgovoru s boljim poznavateljima raznih prometnih rješenja doznajemo da tu nema pomoći bez postavljanja kamere za snimanje brzine i rigoroznog kažnjavanja onih koji ne poštuju prometne znakove. Mnogi misle da će i to biti nedovoljno ukoliko nesavjesni vozači ne promijene svoja ponašanja i konačno shvate da zbog neprilagođene brzine ugrožavaju svoj i tuđe živote.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije