Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

UMRO JE FUNDA

U 65. godini života napustio nas je Hrvoje Manenica

Objavljeno prije

Napustio nas je Hrvoje Manenica (Funda) pok.Nikole (1956.-2021.), u 65. godini života, a ispraćaj će biti 8.veljače u 15 sati na groblju Sv. Ivana u Metkoviću.

Umro je naš Hrvoje na žalost svoje majke Mile, supruge Snježane, kćeri Mile i Nikoline, braće Šimuna, Ante i Maria, te sestre Andrijane, brojne rodbine, prijatelja i poznanika.

Bio je nogometaš, po vokaciji vratar, sportaš od „glave do pete“, čovjek koji je u sportu uvijek težio uspjehu, ali na sportski način.

Prelistavajući sportske almanahe, nalazim te dragi Hrvoje na jednoj slici iz 1973.godine kao vratara juniorskog sastava NK Neretva na turniru u Foči.

Listajući dalje, stigao sam do 1977. godine i fotografije s priprema NK Neretva na kojoj si Ti i tvoji kolege vratari, Hajvaz  i Jakirović.

Postoji snimka i iz 1985. godine, a na slici ste Ti, Terkeš i Mijoč. Bile su pripreme Neretve za nastavak natjecanja.

Tvoj te sportski duh odveo u Bosanski Šamac gdje si igrao i bio cijenjen, mislim da si neko vrijeme bio članom NK Osijek.

Tražila te  i Vojvodina, i ne samo Vojvodina. Tvoje vratarske kvalitete bile su u tom vremenu na cijeni.

pok. Hrvoje Manenica Funda

Počeo je Domovinski rat, a Ti si se među prvima uključio. Želio si po cijenu života braniti svoju Domovinu. Uspio si Hrvoje, dao si svoj doprinos.

Rat se bližio kraju, a ti si se vratio korijenima, svojoj Neretvi. Tvoja Neretva plasirala se u Prvu HNL, a ti si uz Ivicu Brečića bio pomoćni trener.

Uz ove osnovne informacije iz tvoga života, znamo da si branio u još nekoliko klubova, osim spomenutih, znamo da si bio jedan od trenera i u ONK Metković, s tvoje strane Neretve. Čuvao si mreže nekoliko  malonogometnih klubova.

Tvoj sportski duh odveo te i na tradicionalne skokove u Neretvu s male rive. Nakon pripetavanja s pokojnim Joškom Sprčićem, tvoj skok je ocijenjen najboljim, 2005. godine.

Dok nisi pratio sportska zbivanja, gradio si ljudima kamine, i to kakve, a volio si kampirati na Ušću.

Volio si i popiti kavu na svojim omiljenim mjestima, uostalom, kao i svi tvoji prijatelji.

Nažalost, više za to neće biti prilike. Otišao si dragi Hrvoje, a mi koji ćemo još neko vrijeme biti Tu, sjećat ćemo te se kao istinskog sportaša i humaniste.

Neka ti je laka hrvatska zemlja!

U NAZOČNOSTI MINISTRA I ŽUPANA

Na gradilištu Pelješkog mosta održana koordinacija izvođača i investitora projekta

Objavljeno prije

U Komarni na gradilištu Pelješkog mosta danas je održana koordinacija investitora i izvođača radova projekta „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“, kojoj su nazočili ministar Oleg Butković sa državnim tajnikom Josipom Bilaverom, župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa suradnicima, kao i predstavnici izvođača – tvrtki Strabag i AVAX te CRBC te nadzora. Također, na koordinaciji su bili i gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan, načelnici općina Slivno i Ston Smiljan Mustapić i Vedran Antunica kao i ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan i direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile.

Ministar Oleg Butković je izrazio zadovoljstvo prije svega činjenicom da su na koordinaciji bili svi izvođači radova kao i nadzor pa je bilo mogućnosti da se svaka faza radova ovog projekta prodiskutira. „U ovom trenutku situacija je vrlo dobra, povoljna, a što se tiče mosta posljednja pošiljka čeličnih konstrukcija je došla na gradilišta i do kraja kolovoza će biti spojen hrvatski teritorij. Nakon toga idu radnje pripreme kolničkog zastora i asfaltiranja i to sve skupa ide dobrom dinamikom. Izražavam ovom prilikom veliko zadovoljstvo izvođačem, ali i investitorom Hrvatskim cestama, jer smo unatoč problemima koje je uzrokovala pandemija koronavirusa u vrhuncu izvedbe cijelog projekta.“, rekao je ministar. Kada je riječ o preostalim fazama projekta „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“, dodao je ministar, Faza 2 gdje je izvođač austrijski Strabag ide dobrom dinamikom, na toj dionici nema kašnjenja i predviđeno je da će radovi biti gotovi sredinom srpnja. „U trećoj i četvrtoj fazi, koje izvodi grčki AVAX, je u početku bilo kašnjenja no sada se ulovila dinamika, tu su radovi na tunelima, a sva čelična konstrukcija i za viadukt Prapratno i most Ston je u potpunosti izrađena u Brodosplitu i sljedeći tjedan će krenuti prema gradilištu na montažu, pa je u tom smislu situacija jako dobra.“, rekao je ministar Butković naglasivši kako je najvažnije kako će hrvatski teritorij napokon biti spojen i kako će sljedeće godine u ovo vrijeme most biti završen i moći ćemo ga pustiti u promet.

Zadovoljstvo dinamikom radova izrazio je i župan Nikola Dobroslavić, kazavši kako sve zajedno izgleda vrlo optimistično. „Veselimo se da će ovaj milenijski projekt, koji nije samo važan za Dubrovačko-neretvansku županiju koju spaja u jedinstvenu cjelinu već i za Republiku Hrvatsku jer spaja dva odvojena dijela teritorija, napokon završiti. Zahvalni smo Vladi RH što je podržala ovaj projekt, koji je inicirala upravo Dubrovačko-neretvanska županija, kao i Ministarstvu i Hrvatskim cestama na odličnom vođenju ovog zahtjevnog projekta, kojemu se već nazire završetak.

Da radovi dobro napreduju potvrdio je i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, investitora projekta, Josip Škorić, rekavši kako vjeruje da će cijeli projekt biti završen u zadanim rokovima. Montaža rasponske konstrukcije ide jako dobro, završeno je oko 80 posto radova i u kontinuitetu je spojeno između 700 i 800 metara mosta i očekujemo završetak projekta u rokovima koji su za most polovina siječnja, a za pristupne ceste kraj lipnja sljedeće godine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije