Ostanimo u kontaktu

UMRO JE FUNDA

U 65. godini života napustio nas je Hrvoje Manenica

Objavljeno prije

Napustio nas je Hrvoje Manenica (Funda) pok.Nikole (1956.-2021.), u 65. godini života, a ispraćaj će biti 8.veljače u 15 sati na groblju Sv. Ivana u Metkoviću.

Umro je naš Hrvoje na žalost svoje majke Mile, supruge Snježane, kćeri Mile i Nikoline, braće Šimuna, Ante i Maria, te sestre Andrijane, brojne rodbine, prijatelja i poznanika.

Bio je nogometaš, po vokaciji vratar, sportaš od „glave do pete“, čovjek koji je u sportu uvijek težio uspjehu, ali na sportski način.

Prelistavajući sportske almanahe, nalazim te dragi Hrvoje na jednoj slici iz 1973.godine kao vratara juniorskog sastava NK Neretva na turniru u Foči.

Listajući dalje, stigao sam do 1977. godine i fotografije s priprema NK Neretva na kojoj si Ti i tvoji kolege vratari, Hajvaz  i Jakirović.

Postoji snimka i iz 1985. godine, a na slici ste Ti, Terkeš i Mijoč. Bile su pripreme Neretve za nastavak natjecanja.

Tvoj te sportski duh odveo u Bosanski Šamac gdje si igrao i bio cijenjen, mislim da si neko vrijeme bio članom NK Osijek.

Tražila te  i Vojvodina, i ne samo Vojvodina. Tvoje vratarske kvalitete bile su u tom vremenu na cijeni.

pok. Hrvoje Manenica Funda

Počeo je Domovinski rat, a Ti si se među prvima uključio. Želio si po cijenu života braniti svoju Domovinu. Uspio si Hrvoje, dao si svoj doprinos.

Rat se bližio kraju, a ti si se vratio korijenima, svojoj Neretvi. Tvoja Neretva plasirala se u Prvu HNL, a ti si uz Ivicu Brečića bio pomoćni trener.

Uz ove osnovne informacije iz tvoga života, znamo da si branio u još nekoliko klubova, osim spomenutih, znamo da si bio jedan od trenera i u ONK Metković, s tvoje strane Neretve. Čuvao si mreže nekoliko  malonogometnih klubova.

Tvoj sportski duh odveo te i na tradicionalne skokove u Neretvu s male rive. Nakon pripetavanja s pokojnim Joškom Sprčićem, tvoj skok je ocijenjen najboljim, 2005. godine.

Dok nisi pratio sportska zbivanja, gradio si ljudima kamine, i to kakve, a volio si kampirati na Ušću.

Volio si i popiti kavu na svojim omiljenim mjestima, uostalom, kao i svi tvoji prijatelji.

Nažalost, više za to neće biti prilike. Otišao si dragi Hrvoje, a mi koji ćemo još neko vrijeme biti Tu, sjećat ćemo te se kao istinskog sportaša i humaniste.

Neka ti je laka hrvatska zemlja!

MAGLOVITO JUTRO U PELJEŠKOM KANALU

Impresivan video Pelješkog mosta koji proviruje iz magle

Objavljeno prije

Hrvatske ceste na svom YouTube kanalu objavile su impresivan video Pelješkog mosta čiji stupovi proviruju iz magle.

Prilog je napravljen u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. u jutarnjim satima i zasigurno ga vrijedi pogledat.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije