Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRADSKO VIJEĆE GRADA METKOVIĆA

Umirovljenicima od iduće godine i uskrsnice

Objavljeno prije

Gradski vijećnici usvojili su Prijedlog I. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Metkovića za 2021. godinu, kojima je isti smanjen za 2 milijuna kn, odnosno s planiranih 89 na 87 milijuna.

Među razlozima za smanjenje je uravnoteženje prihoda i primitaka, s rashodima i izdatcima, a bez obzira na izmjene, realizirat će se svi projekti na području Metkovića.

“Iako smo smanjili Proračun za otprilike 2 %, nismo odustali od niti jednoga projekta. Samo smo se, u dogovoru s izvođačima, uskladili prema njihovom dinamičkom planu i ti će se radovi prebaciti na iduću godinu. Dakle, taj smanjeni iznos bit će prenesen na Proračun za 2022. godinu”, kazao je gradonačelnik Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na pitanje vijećnika Siniše Bebića, Milan je na Sjednici najavio i uskrsnice koje će se umirovljenicima dodjeljivati od iduće godine.

“Grad Metković se brine o ranjivim skupinama, pa tako i o umirovljenicima. Već treću godinu dijelimo božićnice, a od iduće godine ćemo dijeliti i uskrsnice”, istaknuo je gradonačelnik.

Na trećoj Sjednici Gradskoga vijeća Julijana Bebić potvrđena je za ravnateljicu Dječjega vrtića Metković.

OVOGODIŠNJI UROD 40 TISUĆA TONA

Sastanak ministrice Vučković i župana Dobroslavića s gradonačelnicima iz doline Neretve i članovima Povjerenstva za mandarine

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Nikola Dobroslavić održali su u Opuzenu sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivanom Matagom i članovima Povjerenstva za mandarine.

Na sastanku je riječi bilo o ovogodišnjim procjenama uroda, koje iznose 40 tisuća tona, i Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe, a u sklopu sastanka lokalnim proizvođačima održana je prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.

‘Proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati’, istaknula je ministrica Vučković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku sastanka, ministrica i župan Dobroslavić obišli su nasade mandarina lokalnih proizvođača.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije