Ostanimo u kontaktu

ULAGANJEM DO BOLJIH REZULTATA

Osim u komunalne objekte, županija, gradovi i općine ulažu i u sport

Objavljeno prije

Foto ilustracija

Uoči svih, pa tako i sljedećih lokalnih izbora čelnici županija, gradova i općina sa svojim suradnicima svakog dana mijenjaju lokacije i otvaraju određene infrastrukturne i druge objekte, govore o realiziranim projektima i najavljuju nove, bez obzira hoće li se financirati iz lokalnih ili europskih fondova, ili na mješovit način.

Nitko ne može pouzdano reći koliko je točno sredstava planirano za nove projekte jer ih na tisuće. I na području Dubrovačko-neretvanske županije svakog dana prezentiraju se postignuća jedinica lokalne samouprave u proteklom razdoblju pri čemu se posebno ističu veliki projekti poput Pelješkog mosta .

Osim ulaganja u razne tzv. velike projekte kao što je Aglomeracija Metković, u prometnice, vodoopskrbu  i slične, važno je napomenuti da čelnici jedinica lokalne samouprave  nisu zaboravili na ulaganja u razvoj sporta.

U Metkoviću je uglavnom u cijelosti uređeno igralište ONK Metković, zatim svlačionice NK Neretva i ostalo, a čeka se umjetna trava na pomoćnom igralištu.

Uređuju se i dječja igrališta u raznim dijelovima grada, Sportska dvorana je dobila novi izgled i energetsku funkcionalnost, gradi se u Vidu i u Prudu, a sve zbog stvaranja boljih uvjeta za sportske aktivnosti mladih i aktivnih natjecatelja.

I u Kuli Norinskoj uređuju sportske sadržaje, u Krvavcu igralište Maestrala, te na drugim mjestima igrališta za djecu.

Slično je i u Opuzenu gdje planiraju izgradnju novog stadiona.

Postoje veliki planovi za razvoj biciklizma, odnosno ciklo-turizma u turističkom smislu, a određene aktivnosti već su odrađene.

U svakom slučaju treba pohvaliti napore svih koji ne zanemaruju sportske aktivnosti i ne zaboravljaju značaj sporta za ljudsko zdravlje i prezentaciju sportskih postignuća manjih sredina u zemlji i svijetu.

Materijalne uvjete za rad sportaša trebaju dobiti sve sportske udruge u gradovima i općinama kako bi se jednog dana mogli očekivati još bolji sportski rezultati.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata obrađeno je 112 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 81 174 uzoraka.

Izliječene su četiri osobe: tri iz Metkovića te jedna iz Opuzena.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji su 204 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 825 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije