Ostanimo u kontaktu

POTREBNO OBAVIJESTITI NADLEŽNO VARTOGASNO DRUŠTVO

Ukinuta zabrana o paljenju vatre na otvorenom, od 21. do 24. travnja 2020.

Objavljeno prije

Ukida se Odluka o zabrana o paljenja vatre na otvorenom prostoru, donesena 23. ožujka 2020. godine, ali uz prethodno odobravanje nadležnog vatrogasnog društva.

Odlukom vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije ukida se odluka o zabrani paljenja vatre na otvorenom.

Dozvoljava se paljenje vatre na otvorenom od 21.travnja. do 24. travnja. 2020. godine za područja gradova Metkovića, Ploča i Opuzena te općina Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje isključivo uz prethodno odobravanje nadležne javne vatrogasne postrojbe, odnosno DVD-a.

Također paljenje možete prijaviti za grad Metković na broj 020 686 713, za Kulu Norinsku 099 444 22 40, odnosno na broj 193 ili putem jedinstvenog europskog broja za hitne situacije 112.

Stanovništvo se moli da prije paljenja poduzme preventivne mjere paljenja vatre na otvorenom.

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

Nastavlja se provođenje preventivnih sistematskih pregleda za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata

Objavljeno prije

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Ministarstvom zdravstva tijekom 2021. godine nastavlja provođenje programa preventivnih sistematskih pregleda koji su namijenjeni svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, pa tako i onima s područja Dubrovačko neretvanske županije.

Kako je poznato da je riječ o populaciji koja je, zbog svega proživljenog, podložnija raznim oboljenjima, išlo se u ovu akciju s ciljem što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, ali i skretanje pozornosti hrvatskim braniteljima na važnost ranog otkrivanja bolesti odnosno što ranijeg početka liječenja bolesti te motiviranje hrvatskih branitelja da aktivno sudjeluju u očuvanju, unapređenju i kontroli svog zdravlja.

Sistematski pregledi uključuju laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne te specijalističke preglede, a obavljaju se u Općoj bolnici Dubrovnik.

Svi koji žele proći ponuđene preglede pozivaju se da se za sve dodatne informacije i prijavu obrate Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelja u Metkoviću, Kralja Zvonimira 22 svaki radni dan u vremenu od 8-15 sati, pozivom na broj telefona 020-690-040 ili putem e-maila metkovic@branitelji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije