Ostanimo u kontaktu

POTREBNO OBAVIJESTITI NADLEŽNO VARTOGASNO DRUŠTVO

Ukinuta zabrana o paljenju vatre na otvorenom, od 21. do 24. travnja 2020.

Objavljeno prije

Ukida se Odluka o zabrana o paljenja vatre na otvorenom prostoru, donesena 23. ožujka 2020. godine, ali uz prethodno odobravanje nadležnog vatrogasnog društva.

Odlukom vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije ukida se odluka o zabrani paljenja vatre na otvorenom.

Dozvoljava se paljenje vatre na otvorenom od 21.travnja. do 24. travnja. 2020. godine za područja gradova Metkovića, Ploča i Opuzena te općina Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje isključivo uz prethodno odobravanje nadležne javne vatrogasne postrojbe, odnosno DVD-a.

Također paljenje možete prijaviti za grad Metković na broj 020 686 713, za Kulu Norinsku 099 444 22 40, odnosno na broj 193 ili putem jedinstvenog europskog broja za hitne situacije 112.

Stanovništvo se moli da prije paljenja poduzme preventivne mjere paljenja vatre na otvorenom.

POSLJEDNJI SINGL S ALBUMA 'ILUZIJA'

Friško slomljena srca NoA je napisao pjesmu ”Pusti me da sanjam”, a sad je snimljen i spot u kojem se pojavljuje atraktivna Metkovka

Objavljeno prije

Naš Neretvanin Elvis Sršen NoA ‘izbacio’ je spot za posljednji singl s albuma ‘Iluzija‘, kako i sam kaže, za specifičnu priču ‘Pusti me da sanjam‘.

– Pjesma „Pusti me da sanjam“ nastala je toliko davno da se i ne sjećam kad točno, možda čak još davne 1999. godine. Iako sam tekst i melodiju ispalio praktički u dahu, pjesma je od prve demo snimke do danas doživjela  nekoliko aranžmanskih transformacija. Sjećam se da sam stopirao odnekud nazad doma, bez kune u džepu, friško slomljena srca i pjesma je samo iscurila iz mene. S aranžmanom sam se borio malo duže jer sam želio da zazvuči savršeno. Uslijedilo je sto životnih promjena, različitih puteva, novih bendova i projekata i pjesma je ostala u ladici.

Nakon nekog vremena pokrenuo sam svoju autorsku priču i uz pomoć dugogodišnjeg prijatelja i vrhunskog bubnjara i glazbenika Jana Ivelića, oformio band FUNKBLASTERS s kojim sam između ostalih pjesama snimio napokon i finalnu verziju “Pusti me da sanjam”. Namjerno sam je ostavio kao zadnji singl s albuma jer smatram da ne zaslužuje tretman “prvih mačića”. Ovako će, nadam se, lakše doći do slušatelja, ali i imati veću medijsku pozornost, tvrdi NoA te dodaje da na pjesmi osim njega sviraju još bubnjar Jan Ivelić, basist Ante Jurinović, gitarist Al Duke i Petra Pecotić na pratećim vokalima.

Spot je režirao Josip Boban, a snimljen je u napuštenom dječjem odmaralištu-lječilištu u Krvavici pokraj Makarske, a u njemu se pojavljuje i atraktivna Metkovka.

– Izgleda da ne mogu bez prirodnih ljepota svog kraja tako da je ovo sad već četvrta  glumica iz Metkovića. Ovaj put je to mlada i atraktivna, ali i nadasve talentirana magistrica komunikologije Paula Volarević koja dolazi iz glazbene obitelji. Kćer je klavijaturista Zlatka Volarevića Dilajle koji je svirao sa Crvenom Jabukom i Đavolima. U spotu su još i sadašnji članovi banda Ivica Bilić Ika, Kristijan Kordiš i Antea Žure, – rekao je NoA.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije