GRANIČNA KONTROLA

Uhvaćeni u švercu voća i povrća iz BiH u RH

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Postaje granične policije Metković u dva su navrata spriječili šverc voća i povrća iz BiH u RH.

Objavljeno 9. siječnja 2014. u kategorijama: Crna kronika, Metković, News.

policija2

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Postaje granične policije Metković u dva su navrata spriječili krijumčarenje veće količine voća i povrća iz BiH u RH.

U prvom je slučaju oko 14 sati uočeno teretno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kako u blizini graničnog prijelaza Gabela polje ulazi iz pravca BiH u RH bez obavljanja granične kontrole. Vozilom je upravljao 43-godišnji državljanin RH koji je tom prilikom u vozilu prevozio 144 kg svježeg špinata.

U drugom je slučaju oko 19,40 sati uočeno osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka koje je bez obavljene granične kontrole iz BiH u RH ušlo u blizini graničnog prijelaza Metković. Kontrolom vozila utvrđeno je kako istim upravlja 47-godišnja državljanka RH koja je u vozilu prevozila 90 kg limuna i 310 kg naranača. Osumnjičena je prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakonika o schengenskim granicama.

Pronađeno povrće i voće je uz potvrdu oduzeto te će uz obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakonika o provedbi carinskih propisa biti dostavljeno nadležnoj carinarnici, stoji u priopćenju PP Dubrovačko-neretvanske.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari