GP KRASOVIĆI

Uhvaćeni pri švercu 4,5 kg heroina

Tijekom obavljanja granične kontrole uočene su preinake na automobilu zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje, pronađeno 4,52 kg heroina

Objavljeno 20. veljače 2014. u kategorijama: Crna kronika, Dubrovačko-neretvanska županija, News.

IMG_8037

Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, jučer, 19. veljače oko 11.40 sati, pristupio je osobni automobil albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak, a u kojem su se kao putnici nalazili 26-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani Albanije.

Tijekom obavljanja granične kontrole suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika mobilne jedinice carine uočene su preinake u prostoru bočnog praga automobila zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga automobila kada je u prostoru desnog bočnog praga pronađeno 8 paketića oblijepljenih samoljepljivom trakom u kojima se nalazio heroin, ukupne težine 4, 52 kg.

IMG_8041

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na oko milijun kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od preko dva milijuna kuna.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, trojica državljana Albanije su jutros, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari