Ostanimo u kontaktu

MEGAGRAĐEVINE

Ugledni portal: Pelješki most među projektima koji povezuju Europu, pogledajte ostale

Među infrastrukturnim projektima koje je naveo B1M nalazi se i najdulji željeznički tunel na svijetu, brza pruga od 25. mlrd. €…

Objavljeno prije

Ugledni portal koji se bavi infrastrukturom B1M napravio je pregled najvećih infrastrukturnih projekata koji će doprinijeti boljem povezivanju Europe, donosi Jutarnji.

Riječ je o projektima čija se vrijednost u pravilu mjeri milijardama eura – na nekima je gradnja već daleko odmakla, a ne nekima tek treba započeti.

Hrvatskoj je zanimljivo i da se među ogromnim željezničkim tunelima ispod Alpa, cestovnim tunelom ispod Baltičkog mora te velikim vodenim kanalom u Francuskoj našao i Pelješki most. Pa pogledajmo koje je sve megaprojekte B1M uvrstio na svoju listu.

Pelješki most (Hrvatska)

Prvi projekt koji se navodi je Pelješki most koji će, jednom kad bude dovršen (najvjerojatnije za dvije godine) spojiti najjužniji dio Hrvatske s ostatkom zemlje, čime se zaobići trenutno nužni prijelaz granice s BiH u Neumu. Most će biti dugačak 2404 metra, širok 23,6 metara, a cijeli projekt gradnje vrijedan je 420 milijuna eura.

Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation, dok pristupne ceste, ukupno duge 32 kilometara, grade austrijska tvrtka Strabag i grčki Avax.

Pelješki most

Projekt Seine-Scheldt (Francuska i Belgija)

Ovaj 8 milijardi eura vrijedan projekt trebao bi kanalima povezati unutrašnjost Europe s oceanom. Iako je Zapadna Europa, naročito Benelux, već prepuna kanala, mnogi od njih su prilično stari i ograničeni za plovidbu brodova čija nosivost ne prelazi 600 tona.

Stoga se ovim projekt planira napraviti mreža plovnih kanala kojima bi se Pariz povezao sa Sjevernim morem, a kojima bi mogli ploviti brodovi nosivost od 4500 tona. Ukupno bi se od Pariza do Dunkirka, Antwerpena i Rotterdama izgradilo 177 kilometara novih plovnih kanala, a mreža bi koristila i postojeće plovne puteve (rijeke i kanale).

Jednom kad projekt bude u potpunosti dovršen povezat će riječne slivove Seine i Rajne.

Bazni tunel Brenner (Austrija i Italija)

Riječ je o ogromnom, 55 kilometara dugom željezničkom tunelu s dvije cijevi koji će povezati Austriju i Italiju ispod Istočnih Alpa. Gradnja je počela još 2008., trebala bi se završiti 2028. godine, a vrijednost projekta procjenjuje se na 8,4 milijarde eura.

Zajedno s većim dijelom već postojećeg Inntal tunela u blizini Innsbrucka činit će ukupno 64 kilometara dug željeznički tunel, najduži na svijetu. Ovaj će tunel skratiti vrijeme putovanja od austrijskog Innsbrucka do talijanskog Bolzana s 2 sata na samo 50 minuta, a istovremeno će poboljšati efikasnost prijevoza tereta i smanjiti zagađenje okoliša.

Šire gledano, ovaj tunel centralni je dio 2200 kilometara duge željezničke osi koja će se protezati od Berlina pa sve do Palerma na Siciliji.

Bazni tunel Brenner

Fehmarnbelt tunel (Njemačka i Danska)

Ovaj 18 kilometara dugi tunel za cestovni i željeznički promet spojit će Njemačku i Dansku ispod Baltičkog mora.

Tunel će se graditi spajanjem unaprijed konstruiranih, 73.000 tona teških sekcija tunela koje će se s pontona spuštati ispod površine mora u kanal iskopan na dnu mora, a potom će se prekriti slojevima pijeska i kamenja.

Cijeli projekt, navodi B1M, težak je 7,4 milijarde eura, a na toj će ruti skratiti putovanje od Danske do Njemačke s 45 minuta putovanja trajektom na samo 10 minuta za putovanje autom i 7 minuta za putovanje brzim vlakovima koji će povezivati Hamburg i Copenhagen.

Gradnja bi trebala početi s prvim danom 2021., a ovaj tunel će po dovršetku ubrzati i vrijeme putovanja od Njemačke prema Švedskoj i Norveškoj.

Brza željeznička linija Lyon – Torino

Cilj ovog projekta je povezati francusku i talijansku mrežu brzih željeznica prugom od 270 kilometara koja će spajati Lyon i Torino. Ovo je ujedno najambiciozniji, ali i najkontroverzniji projekt na listi čiji se trošak procjenjuje na čak 25 milijardi eura.

Gotovo trećinu svih sredstava “posjet će” izgradnja 57,5 kilometara dugog Baznog tunela Mont d’Ambin. Riječ je o tunelu koji će se protezati ispod Alpa, na dijelovima čak 3 kilometara ispod vrhova planinskog masiva, a koji će po dužini preteći trenutno najduži željeznički tunel na svijetu, švicarski Bazni tunel Gotthard, za 400 metara.

Radovi su na ovom projektu počeli prošle godine, ali ne prolaze bez teškoća s obzirom na to da se talijanski pokret No Tav protivi gradnji gigantskog tunela.

Tunel na budućoj željezničkoj liniji Lyon – Torino

Priredio: Jutarnji.hr

SEZONA 2020./2021.

Započinje cijepljenje protiv gripe u Metkoviću, zaprimljeno 2.575 doza cjepiva

Objavljeno prije

Započinje ovogodišnje cijepljenje protiv gripe kod izabranih liječnika obiteljske medicine i liječnika male i predškolske djece.

Odjel za epidemiologiju Metković će za sezonu 2020/2021. godinu zaprimiti 2 575 doza cjepiva protiv gripe koje će raspodijeliti cjepiteljima

U prvoj distribuciji  pristiglo je  1 225 doza,  dok  drugi dio  isporuke  prema najavama stići za 15 tak dana, kada očekujemo dodatnih 1 350 doza. Tako će svim cjepiteljima  biti osigurane količine koje su imale i prethodnih godina .

Planirane količine cjepiva  Zavod za javno zdravstvo naručuje na početku svake godine  na osnovu utrošenih doza  u prethodnoj sezoni gripe.  Kako je prošle godine u županiji utrošeno 9 243 doza, planirane potrebe za iduću sezonu gripe iznosile su 10 000 doza. U vrijeme te narudžbe nije bilo nikakvih saznanja o mogućoj COVID 19 infekciji i većoj potrebi za cijepljenju protiv gripe.

Kako će interes za cijepljenje u cijeloj Hrvatskoj biti daleko veći od iskazanih potreba Hrvatski zavod za javno zdravstvo je osigurao dodatne količine cjepiva u prosincu 2020. ( 130 000 doza) od čega će jedan dio stići i u Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno samim cjepiteljima.

Jedan dio zainteresiranih moći će se cijepiti i u ljekarnama, ali uz plaćanje cjepiva.

Zbog ovakve dinamike isporuke cjepiva svi koji se žele cijepiti neće to moći uraditi u sljedeća dva tjedna, već će velik dio osoba trebati pričekati ostale isporuku cjepiva koja će biti na raspolaganju u ambulantama početkom studenog i prosinca. Naglašavamo da nije kasno cijepiti se protiv gripe niti u studenom niti u prosincu te nema potrebe stvarati pritisak na liječnike tijekom listopada kad raspolažu tek s dijelom ukupne količine cjepiva.

Prilikom provedbe ovogodišnjeg cijepljenja termine za cijepljenje potrebno je telefonskim putem dogovoriti s liječnikom i ne dolaziti nenajavljeno, jer u postojećoj situaciji obilježenoj rastućim bojem COVID-19 infekcija nužno je planirati dolaske na cijepljenje radi izbjegavanja gužvi koje su povoljni uvjeti za širenje COVID-19.

Voditelj Službe za epidemiologiju.
Miljenko Ljubić, dr.med.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije