Ostanimo u kontaktu

MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE

Udruga Život obilježila Dan ružičaste vrpce

Objavljeno prije

Udruga oboljelih od malignih bolesti Život obilježila je Dan ružičaste vrpce. Cilj ove manifestacije je poticanje građana da se odazovu na preventivne preglede koji bi mi u konačnici mogli spasiti život, posebno u ova pandemijska vremena kada smo svi pomalo zanemarili dugebolesti osim COVID19.

Predsjednica udruge, Miljenka Manenica, napomenula je kako je važno brinuti o vlastitom zdravlju i odazvati se kampanji ranog otkrivanja ove bolesti koja sve češće pogađa oba spola, bez obzira na dob. Udruga djeluje već šest godina i okuplja 55 članova, uglavnom žena koje su prošle ili vode bitku s ovom opakom bolešću.

Na štandu Udruge su jutros bili izloženi promidžbeni letci HZZJZ-a čiji je sadržaj isključivo poticanje na samokrolu, kao i preventivne preglede. Članice Udruge našim sugrađanima su jutros osim osmijeha i poticanja na brigu o zdravlju, dijelile i ružičaste vrpce kao izraz podrške oboljelima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

CENTAR ZA KARIJERE MLADIH

Savjetnica župana Žaklina Marević na otvorenju EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Objavljeno prije

Savjetnica župana Žaklina Marević nazočila je u ponedjeljak u Dubrovniku EXPO smotri visokoobrazovnih institucija u sklopu koje će srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobiti priliku upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima, a sve kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

Savjetnica Marević ovom je prilikom istaknula kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.

”Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti”, napomenula je ona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 1500 maturanata kroz dva dana imat će priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

Smotra se održava u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije