Ostanimo u kontaktu

DAN RUŽIČASTE VRPCE

Udruga „Vita“ provodi akciju „Svakom mještaninu vrpca na grudima“

Objavljeno prije

60569583
Udruga za solidarnost među građanima „Vita“ Ploče – kao članica Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna organizira provođenje akcije „Svakom mještaninu vrpca na grudima“ kojom se želi upozoriti  na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

ruzicasta vrpcaU subotu 5. listopada u vremenu od 9 do 12h u Pločama, Baćini, Peračkom Blatu, Stablini, Staševici, Kominu, Opuzenu, Metkoviću Gracu, Bristu, Podaci, Zaostrogu  i Drveniku članice udruge i volonteri dijelit će ružičaste vrpce kao simbol podrške operiranim ženama i njihovim obiteljima, kao podsjetnik na one koje nisu više s nama, te upozorenje svima da vodimo računa o svome zdravlju. Tijekom akcije upozorava se na nužnost dostupnijih mamografskih pregleda, te bolju zdravstvenu zaštitu žena.

Dan ružičaste vrpce humanitarna je akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju. Ova manifestaciju u Hrvatskoj se održava prve subote u listopadu, mjesecu posvećenom borbi protiv raka dojke.

Najčitanije