Ostanimo u kontaktu

KOLONA SJEĆANJA

Udruga veterana 4. gardijske brigade posjetila Vukovar

Objavljeno prije

4grb-6

Povodom obilježavanja 22. obljetnice žrtve Vukovara, Udruga veterana 4. gardijske brigade je 17. studenog organiziranim autobusom otputovala iz Metkovića u Vukovar.

Prvi dan veterani su posjetili Spomen križ na ušću Vuke u Dunav, barokni dvorac Eltz iz 18. stoljeća u kojem su obišli gradski muzej, Ovčaru, Memorijalno groblje i Spomen dom na Trpinjskoj cesti. Vodič i domaćin bila im je Udruga veterana 3. gardijske brigade „Kune“.

Put su nastavili zajedničkim druženjem u obilasku Osijeka i Baranje, te večerom kojom su ih počastili veterani domaćini. Sutradan su sudjelovali u velikoj Koloni sjećanja, od bolnice do Memorijalnog groblja, gdje su se poklonili poginulima i umrlim braniteljima.

4grb-18

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije