Ostanimo u kontaktu

PRAVO NA NORMALAN SUŽIVOT

Udruga ‘Susjed’ najavila mirni prosvjed na GP Klek

Objavljeno prije

gp-klek

Iako je bilo obećanja od resornog ministarstva da će GP Gabela Polje od 1. srpnja dobiti status međunarodnog graničnog prijelaza, na žalost konstatiramo da se to do danas nije dogodilo. Zbog toga iz Udruge Susjed poručuju da će sutra, nedjelja 12. srpnja, u 18:30 sati, zbog nezadovoljstva i ignoriranja njihovog zahtjeva za rješavanjem ovog vrlo važnog pitanja organizirati mirni prosvjed na GP Klek.

Mirni prosvjed biti će upriličen kao građansko okupljanje, bez ometanja prometa. To će biti još jedno mirno upozorenje nadležnima na težinu problema, u koju je dovedeno preko 40.000 stanovnika u pograničnom dijelu sa jedne i druge strane granice.

Iako je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u petak u Dubrovniku izjavio kako je najavljeni prosvjed nepotreban, te kako je Međuresorna skupina već donijela odluku da se idući tjedan taj granični prijelaz privremeno prekategorizira u međunarodni, iz Udruge ističu kako to nije riješenje. Naime, u Udruzi su mišljenja ako se graničnom prijelazu Gabela polje na dva mjeseca može vratiti status međunarodnog, da to onda može potrajati i svih dvanaest mjeseci u godini. Jer kako stanovnici pograničnog područja konstatiraju, ta odluka se može donijeti radi turista da ne čekaju u dugim kolonama, a mi koji kroz cijelu godinu kružimo 10 km kako bi doveli dijete iz škole, koja je udaljena svega par stotina metara, nas nitko ne gleda. Da ne spominjemo što će se događati kada krene izgradnja schengenskoga graničnog prijelaza u Ulici Stjepana Radića. Stoga smo odlučili, i uredno policiji prijavili, za sada mirni prosvjed, jer to je izgleda jedini način da skrenemo pažnju na taj gorući problem za pogranično stanovništvo, ističi iz Udruge Susjed.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije