Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ raznim aktivnostima obilježava Dane otvorenih vrata

Objavljeno prije

2405_Dani otvorenih vrata UOAG (10)

U Hrvatskoj se od 24. do 26. svibnja održavaju Dani otvorenih vrata udruga te je tim povodom Udruga Otac Ante Gabrić danas pripremila prigodni program.

Dan je započeo mjerenjem tlaka i šećera u krvi u prostorijama udruge nakon čega su stariji s razrednim odjeljenjem učenika s teškoćama u razvoju OŠ Stjepana Radića održali jutarnju tjelovježbu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon toga je održano druženje s učenicima četvrtog razreda OŠ Stjepana s učiteljicom Anom Barbir te pedagoginjom Nikolinom Vugdelijom i knjižničarkom Ivanom Čarapinom. Starijima su predstavili Kultura baština na s oplemenjuje s kojim su se 21. svibnja u Zagrebu predstavili na Državnoj smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja.

Učenici su, također, od razgovorom sa starijima i održavanjem kviza saznali nešto više o svom zavičaju, a od 12 do 14 sati održana je i izložba uradaka s radionica udruge te su se zainteresirani mogli upoznati s o pomoći u kući, organiziranim dnevnim aktivnostima za starije te o ostalim projektnim aktivnostima i mogućnostima volontiranja u udruzi. Do kraja dana održat će se i kreativna radionica te druženje u sklopu projekta Kako su živjeli naši stari.

Anđelina Jerković, jedna od voditeljica dnevnih aktivnosti i projekta u Udruzi Otac Ante Gabrić rekla je da se Danima otvorenih vrata u udruzi zainteresiranima htjelo predstaviti dio aktivnosti kojima se bave.

– Dani otvorenih vrata prilika su svim udrugama da naprave presjek svojih aktivnosti tijekom godine pa smo tako i mi danas upriličili jedan mali dio aktivnosti  kojima se svakodnevno bavimo. Udruga Otac Ante Gabrić već deset godina potiče društvenu participaciju starijih osoba, a jednako tako brinemo se i za susrete generacija i međugeneracijsku solidarnost poticanjem volonterstva i aktivnog starenja, ali i za poboljšanje kvalitete života svih starosnih skupina – rekla je Jerković.

Korisnici i djelatnici udruge u pauzi između današnjih aktivnosti druže se uz kavu i razgovaraju o aktivnostima u udruzi. Mi smo u jednoj takvoj pauzi napravili i zajedničku fotografiju.

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije