Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

BOĆANJE U KOLICIMA

UOSI “Prijatelj” obilježila svjetski dan cerebralne paralize

Objavljeno prije

Udruga „Prijatelj“  pridružila se obilježavanju svjetskog dana cerebralne paralize. U sklopu svojih aktivnosti članovi i zaposlenici udruge posjetili su Boćarski klub Metković, gdje se razvila ideja da Metković dobije boćarski klub osoba s invaliditetom. Predsjednik udruge „Prijatelj“ Antiša Puljević…

Kao što znate naša udruga ima dosta tih sekcija, dosta aktivnosti, ali smo do sada zanemarivali upravo tu sportsku sekciju i nadamo se da ćemo današnjim danom pokrenuti igranje buća i osoba sa invaliditetom, poglavito onih koji su u kolicima, najavio je Puljević.

Tonski zapis:
[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/10/0110_Antisa.mp3″ width=”640″]

Inače boćanje je najrasprostranjeniji sport kod osoba s invaliditetom jer je potpuno prilagođen osobama s motoričkim oštećenjima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neurofeedback terapeutkinja Danijela Raič…

Opće poznato je da je boćanje jedan od sportova koji je najprihvatljiviji osobama sa cerebralnom paralizom i naravno razvila nam se i ta ideja za sekcijom osoba sa invaliditetom u bućanju u gradu.., kazala je Raič.

Tonski zapis:
[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/10/0110_Danijela.mp3″ width=”640″]

GALA HOME 740px

Poznato je da kod boćanja osobe osim što se rekreiraju, na taj način vježbaju i finu motoriku, a upravo boćanje daje zapažene uspjehe u dugotrajnom procesu re-socijalizacije osoba s cerebralnom i dječjom paralizom.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
DNŽ Dodatno 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije