Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM PRIJATELJ

Udruga Prijatelj povodom Dana otvorenih vrata predstavila svoj rad

Objavljeno prije

UOSI PRIJATELJ

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga koje se ove godine održavaju od 25. do 27. svibnja. Kako bi građanima približile svoje programe i aktivnosti, udruge širom Hrvatske organiziraju brojne kreativne radionice, predavanja, akcije te na inovativne načine predstavljaju svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe. Poseban naglasak ove godine je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga koji se održavaju od 25. do 27. svibnja 2017. godine, udruga osoba s invaliditetom “Prijatelj”, organiziranjem različitih aktivnosti, u prostorima radionice udruge predstavila je svoj rad.  Ove godine obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga pridružili su se građani Grada Metkovića, učenici osnovne škole Stjepan Radić i mnogi drugi. Kroz kreativne radionice za djecu i igrama za djecu, zaposlenici i volonteri udruge zainteresirane su upoznali s aktivnostima koje se provode u udruzi. Djeci je bilo najzanimljivije bilo sudjelovati u radu s gipsom, izljevanje smjese u kalupe te vlastoručno bojanje suvenira, kao i sudjelovanje u različitim dječjim igrama. Udruga Prijatelj se zahvaljuje svim posjetiteljima i još jednom napominje, da su vrata udruge Prijatelj uvijek svima otvorena!

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije