Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

Udruga Prijatelj obilježila Svjetski dan autizma

Objavljeno prije

Udruga osoba s invaliditetom ,,PRIJATELJ” Metković i ove godine je obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

Danas, 2.4. u 10 sati su ispred prostora Udruge organizirali druženje te su zajedno sa svima okupljenima u znak solidarnosti i podrške obilježili ovaj dan.

Posjetila su ih djeca iz Dječjeg vrtića Metković sa svojim tetama za koju su bile organizirane radionice. U 11 sati su im se pridružili i učenici četvrtih razreda iz OŠ don Mihovila Pavlinovića za koje je pripremljen edukativni video kroz koji se objašnjava što je to točno autizam kako bi što bolje shvatili kako i zašto on nastaje i kako se odnositi prema djeci i odraslima s autizmom. Udrugu je kao i svake godine posjetila mladež HDZ-a koji su sve prisutne počastili tortom.

Gđa Danijela Raič ispred Udruge Prijatelj kaže: „Voljela bih da se u gradu Metkoviću Dan autizma ne obilježava samo 2. travnja nego da svi mi građani što više prihvaćamo sve osobe koje su na jedan način malo različite od nas ostalih.“

A – ako me hoćeš upoznati

U – uzmi me za ruku

T – traži od mene ono što mogu pružiti

I – ići ću pored tebe

Z – zajedno ćemo rasti

A – ako me želiš razumjeti

M – možemo biti prijatelji

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Još jedan dan bez novozaraženih koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzeta 24 uzorka, 10 je negativno, a za ostale se čekaju rezultati. Preostalih 9 poslanih na analizu prekjučer, a za koje jučer do slanja priopćenja nisu stigli rezultati, također su negativni.

I danas je ozdravljena 1 osoba, iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb su poslana 3174 uzorka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na koronavirus.

U samoizolaciji na području naše županije nema niti jedna osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije