Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

Udruga Prijatelj obilježila Svjetski dan autizma

Objavljeno prije

Udruga osoba s invaliditetom ,,PRIJATELJ” Metković i ove godine je obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

Danas, 2.4. u 10 sati su ispred prostora Udruge organizirali druženje te su zajedno sa svima okupljenima u znak solidarnosti i podrške obilježili ovaj dan.

Posjetila su ih djeca iz Dječjeg vrtića Metković sa svojim tetama za koju su bile organizirane radionice. U 11 sati su im se pridružili i učenici četvrtih razreda iz OŠ don Mihovila Pavlinovića za koje je pripremljen edukativni video kroz koji se objašnjava što je to točno autizam kako bi što bolje shvatili kako i zašto on nastaje i kako se odnositi prema djeci i odraslima s autizmom. Udrugu je kao i svake godine posjetila mladež HDZ-a koji su sve prisutne počastili tortom.

Gđa Danijela Raič ispred Udruge Prijatelj kaže: „Voljela bih da se u gradu Metkoviću Dan autizma ne obilježava samo 2. travnja nego da svi mi građani što više prihvaćamo sve osobe koje su na jedan način malo različite od nas ostalih.“

A – ako me hoćeš upoznati

U – uzmi me za ruku

T – traži od mene ono što mogu pružiti

I – ići ću pored tebe

Z – zajedno ćemo rasti

A – ako me želiš razumjeti

M – možemo biti prijatelji

ZAJEDNIČKA EKOLOŠKA AKCIJA ČIŠĆENJA DIVLJIH ODLAGALIŠTA OTPADA

Poziv na Zelenu čistku – jedan dan za čisti okoliš

Objavljeno prije

Foto: Arhiva

Već osmu godinu zaredom u Hrvatskoj se održava kampanja „Zelena čistka“, zajednička ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, a već od prve godine postala je najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj. Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro. Količine do sada prikupljenog otpada govore nam da su akcije bile i više nego uspješne, ali i da još uvijek postoji dobar razlog za organiziranjem akcije čišćenja, odnosno da još uvijek postoje područja koja moraju prodisati i postati zelenija.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Letʹs do it! I godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Zelena čistka- Letʹs do it Croatia, zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Kako je Grad Metković koordinator ovog projekta, pozivamo Vas da se dana 21. rujna 2019. (subota) u 8,00 sati ispred Hotela Narona pridružite akciji Zelene čistke!

Pozivamo sve zainteresirane ako imaju saznanja o ilegalnim odlagalištima otpada da iste prijave na e-mail sanda.tomic@metković.hr ili osobnim dolaskom u Grad Metković kako bi se uvrstili na listu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije