Ostanimo u kontaktu

VRIJEDNA DONACIJA ZA PRIJATELJE

Udruga ‘Prijatelj’ dobila donaciju Nacionalne zaklade od 138.400,00 kuna

Objavljeno prije

Na natječaj za dodjelu institucionalnih podrški stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razni, a kojeg je Nacionalna zaklada raspisala 16. kolovoza 2018. godine i rezultatima procjene Procjenjivačkog tijela, Upravni odbor Nacionalne zaklade donio je Odluku o odobravanju 20 institucionalnih podrški udrugama osoba s invaliditetom.

Među ovih 20 dobitnika donacije našla se i UOSI Prijatelj iz Metkovića. Sukladno propozicijama, u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu izvršni direktor Udruge, gospodin Nikola Popovac, koji je ujedno i autor prijave na natječaj, potpisao je Ugovor o dodjeli donacije u visini od 138.400,00 kuna.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Sedam novih osoba pozitivnih na koronavirus u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je jutros da su u našoj županiji sedam novih osoba pozitivnih na korona virus te ukupna brojka zaraženi sada iznosi 50.

Riječ je o osobama iz obitelji već prije zaraženih osoba. Ukupno je obrađeno 315 kontakata.

Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata, tri pacijenta su prethodno prebačena u respiratorni centar KBC-a Split i njihovo stanje je teško, ali i dalje stabilno. Izliječene su dvije osobe.

Ukupno je za Zagreb poslan 401 uzorak. Tijekom jučerašnjeg dana na analizu je poslano 70 uzoraka, 7 ih je pozitivno. Na kućnom liječenju u izolaciji je 31 osoba pozitivnih na COVID-19.

U posljednja 24 sata utvrđena su dva kršenja mjere samoizolacije.

Podsjećamo kako su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć. Kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.

U Republici Hrvatskoj trenutno je evidentirana 1011 zaraženih osoba. 48 je novozaraženih, a s današnjim danom izliječene su 88 osobe. Umrlo je 7 osoba.

Pratite Metković NEWS uskoro donosimo opširnije izvješće.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije