Ostanimo u kontaktu

AKTIVNA I ZDRAVA STAROST

Udruga Otac Ante Gabrić – Tjelovježbom do kvalitetnijeg života u starijoj dobi

Objavljeno prije

Udruga Otac Ante Gabrić provodi projekt Aktivna i zdrava starost koji financira Dubrovačko – neretvanska županija a u sklopu kojega je viša fizioterapeutkinja Ljiljana Obradović govorila korisnicima o degenerativnim promjenama kralježnice u starijoj dobi.

Starenjem organizma dolazi do značajnijih promjena na kralježnici, temeljnom dijelu kostura, koji povezuje kosti glave, trupa i udova. Kao preventivu posebno je istaknula tjelesnu aktivnost koja je starijim osobama od iznimne važnosti. Tjelovježbom se održava stabilnost duha i tijela što doprinosi  podizanju kvalitete života u starijoj dobi. Korisnicima je zatim pokazala niz vježbi koje mogu sami svakodnevno izvesti kako bi što bolje očuvali svoje funkcionalne sposobnosti.

Udruga Otac Ante Gabrić

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Potvrđena tri novozaražena slučaja iz Ploča, jedna od njih radila je kao njegovateljica u staračkom domu

Objavljeno prije

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izviješteno je da u našoj županiji jutros imaju tri novozaražene osobe koronavirusom, za koje smo još sinoć izvijestili da se nalaze u Pločama, te sada ukupna brojka zaraženih iznosi 67.

Od tri zaražene osobe iz Ploča jedna je radila kao njegovateljica u staračkom domu u Pločama, ali je navodno od 31. ožujka bila u samoizolaciji. Utvrđivaju se kontakti sve tri novozaražene osobe i uzorci se šalju na analizu.

Ukupno je za Zagreb poslano 613 uzoraka, a čekaju se rezultati 35 testova.

Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata. Osam ih je u OB Dubrovnik, a šest u sekundarnom objektu bolnice tj. Studentskom domu. Prethodno su 4 osobe su stavljene na respirator i prebačene u Split, a njihovo stanje je nepromijenjeno. Jedna osoba je iz predostrožnosti poslana u kliniku za zarazne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u  Zagreb, njegovo opće stanje je dobro. Izliječene su dvije osobe.

Župan Nikola Dobroslavić posebno je naglasio, kako nam dolazi Uskrs, poštivanje svih mjera kako ne bi došlo do naglog povećanja broja zaraženih te kazao kako je osposobljena hitna helikopterska služba.

Podsjećamo kako su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć. Kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.

U Republici Hrvatskoj trenutno su evidentirane 1343 zaražene osobe, s tim da je u protekla 24 sata 61 novozaražena. S današnjim danom izliječeno je 179 osobe, a umrlo je 19 osoba.

Pratite Metković NEWS uskoro donosimo opširnije izvješće.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije