Ostanimo u kontaktu

AKTIVNA I ZDRAVA STAROST

Udruga Otac Ante Gabrić – Tjelovježbom do kvalitetnijeg života u starijoj dobi

Objavljeno prije

Udruga Otac Ante Gabrić provodi projekt Aktivna i zdrava starost koji financira Dubrovačko – neretvanska županija a u sklopu kojega je viša fizioterapeutkinja Ljiljana Obradović govorila korisnicima o degenerativnim promjenama kralježnice u starijoj dobi.

Starenjem organizma dolazi do značajnijih promjena na kralježnici, temeljnom dijelu kostura, koji povezuje kosti glave, trupa i udova. Kao preventivu posebno je istaknula tjelesnu aktivnost koja je starijim osobama od iznimne važnosti. Tjelovježbom se održava stabilnost duha i tijela što doprinosi  podizanju kvalitete života u starijoj dobi. Korisnicima je zatim pokazala niz vježbi koje mogu sami svakodnevno izvesti kako bi što bolje očuvali svoje funkcionalne sposobnosti.

Udruga Otac Ante Gabrić

ZA SKLADNIJE I UGODNIJE PREDŠKOLSKE DANE

U Dječjem vrtiću Metković nastavljaju se edukacije odgojitelja

Objavljeno prije

Provedbom projekta „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020 , nastavljeno je stručno usavršavanje odgojitelja, ovaj put pod nazivom Uvodni Korak po korak u radu s djecom predškolske dobi. Projekt provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kuna.

Edukacija  Uvodni Korak po korak u radu s djecom predškolske dobi , koju provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba, gotovo je nezaobilazna za sve odgajatelje koji ulaze u profesiju, kao i za one koji žele osvježiti postavke razvojno-primjerenog pristupa. Sudionicima daje vezu između teorijskog uporišta razvojno- primjerenog pristupa i njegove primjene u praksi, saznanja o važnosti i načinu formiranja okruženja za učenje djece, o važnosti igre, individualizaciji i načinima prilagodbe plana i programa, o načinima praćenja i bilježenja djetetova razvoja, kao i o strategijama uključivanja roditelja u svijet predškolskog odgoja.

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Metkovića.“

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije