Ostanimo u kontaktu

IZVANINSTITUCIONALNI ODGOJ I OBRAZOVANJE DJECE I MLADIH

Udruga Otac Ante Gabrić provela projekt ‘Kako su živjeli naši stari’

Objavljeno prije

DSC_0004

Foto: Udruga Otac Ante Gabrić

Udruga Otac Ante Gabrić je od ožujka do kolovoza, u partnerskoj suradnji s OŠ Stjepana Radića i Dječjim vrtićem Metković, provodila projekt izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih pod nazivom KAKO SU ŽIVJELI NAŠI STARI.

U okviru Projekta proveden je niz aktivnosti od kojih je posljednja bila vožnja lađom. Kroz sve projektne aktivnosti (prezentacije, predavanja, radionice, druženja, izlet lađom…) poticalo se sve generacije da svoje slobodno vrijeme korisno provedu  u zajedništvu. Tako su se stjecale nove vještine i znanja o kulturnoj baštini i načinu života naših starih, tehnikama vezenja i dijelovima neretvanske narodne nošnje,  o važnosti volonterstva u očuvanju kulturne baštine,  komunikaciji sa starijim osobama te međugeneracijskoj solidarnosti. Mnoge sudionike privukle su radionice izrade tradicijskih frizura te izrade fritula i uštipaka na taradicionalni način.

Voditeljica projekta Anđelina Jerković te tim izvoditeljica aktivnosti  Paula Miličević, Kristina Roglić, Julija Kaleb, Katarina Petković Galov, Anja Batinović i Divna Dragović  prezadovoljne su odazivom i aktivnim sudjelovanjem i starijih i mladih.

Kroz druženja djece, mladih, starijih te volontera različite dobi poboljšala se kvaliteta života svih starosnih skupina. Druženja na aktivnostima su donijela puno lijepih trenutaka, ali i obvezu da se naučeno prenosi dalje, na nove generacije.

Projekt je utjecao na poboljšanje kvalitete života svih starosnih skupina i dao veliki doprinos u njegovanju zavičajnog identiteta, upoznavanju tradicijskih vještina i običaja kako bi se tradicija i lokalna baština čuvale od zaborava.

U Projektu je sudjelovalo preko 200 sudionika a realiziran je uz financiranje Ministarstva znanosti i obrazovanja te sufinanciranje Dubrovačko-neretvanske županije.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije