Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2017.

Udruga Otac Ante Gabrić priredila bogat program svojim posjetiteljima

Objavljeno prije

Udruga Otac Ante Gabrić

Sudjelujući u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga 2017. udruga  Otac Ante Gabrić se u četvrtak, 25. svibnja predstavila aktivnostima koje se redovito odvijaju kroz godinu. Za zainteresirane posjetitelje organizirano je preventivno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi a nakon toga uslijedila je tjelovježba.

Druženje pod nazivom Prozor u prošlost, vrata u budućnost  starijima je pružilo nakratko priliku da se vrate u svoje djetinjstvo i mladost a  mladim posjetiteljima oživjelo je sliku minulih vremena. Kroz razgovor se oživljavao  zavičajni govor, običaji, odjeća a naročito nakit kojim su se žene ukrašavale. Riječi su se pretvorile u slike kroz dokumentarne filmove Ljudi s Neretve i Brđani i donjani.

Na radionici koja je uslijedila od plodova prirode napravljen je tradicijski nakit a zatim su se od istih plodova uradili moderni privjesci. Istaknut je i izložbeni kutak sa uradcima s kreativnih radionica u udruzi a zainteresiranim građenima pružene su informacije o pomoći u kući, o dnevnim aktivnostima za starije te o mogućnostima sudjelovanja u projektnim aktivnostima i  volontiranju u udruzi.

U poslijepodnevnim satima održana je kreativna radionica salvetne tehnike na kojoj je prikazano kako od otpadne staklene ambalaže napraviti zanimljiv ukrasni ili uporabni predmet. Dan je završen radionicom i druženjem na kojoj se krojio i izrađivao sadak– dio ženske narodne nošnje a posebno je živo bilo kad su se izrađivale frizure s pletenicama.

 

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije