Ostanimo u kontaktu

PROSLAVA '90+'

Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ oblježila rođendane najstarijih korisnika

Objavljeno prije

Udruga Otac Ante Gabrić, 90+ 5

U Udruzi Otac Ante Gabrić jutros je bilo raspjevano i veselo – održana je proslava 90+ koja se već drugu godinu održava pred Staru godinu.

Jedna od organizatorica dnevnih aktivnosti u Udruzi Otac Ante Gabrić, Paula Miličević, kazala je da je da se, iako se individualni rođendani u udruzi slave kroz cijelu godinu, zabavom žele obilježiti rođendani korisnika starijih od devedeset godina.

– Odlučili smo zajednički proslaviti rođendane naših korisnika koji su ove godine navršili 90 godina, ali i rođendane svih koji su stariji od 90. Danas devedeseti rođendan slave gospođa Marija Popovac, gospođa Draga Bebić i gospodin Ante Dominiković čija supruga također ima devedeset godina, ali nije bila u mogućnosti doći.

Na proslavi se nisu puhale svjećice, ali rezala se torta. Unatoč početnom nećkanju zbog kiše, došli su svi korisnici, pa i oni mlađi 90, koje nisu uhvatile viroze.

U udruzi se kroz razne aktivnosti poput ove potiče aktivno starenje, a u organizaciji su pomogle i gerontodomaćice.

Školska djeca sudjelovala u predbožićnim aktivnostima korisnika udruge

Proslava rođendana samo je jedna od aktivnosti udruge u blagdansko vrijeme. Tako su korisnike prošli tjedan u nekoliko navrata posjetili učenici 1.a, 1.b i 1.c razreda OŠ Stjepana Radića i 2.b razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića te su s njima sudjelovali u radionici Božiću u susret te su naučili kako kako od starih staklenki pomoću salvetne tehnike napraviti svijećnjak s božićnim motivom. Družilo se i uz igrokaze, božićne pjesme, te su zaigrali igru kipova.

Marija Jeramaz

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije