Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

'VREMENA SE MIJENJAJU, ALI PRIJATELJI OSTAJU'

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ proslavila petnaesti rođendan /FOTO/

Objavljeno prije

Prijatelji, obljetnica

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković jučer je, 29. lipnja, svečano proslavila 15. obljetnicu osnutka.

Slavlje je započelo u prostorijama udruge okupljanjem članova i volontera udruge sa brojnim uzvanicima i gostima koji su kroz proteklih petnaest godina svojim radom, a i utjecajem doprinijeli razvoju ove, slobodno možemo reći jedne od najpoznatijih i priznatijih metkovskih udruga. Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Dalibor Milan i ‘Prijateljima’ prigodno čestitao petnaesti rođendan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon zajedničke fotografije okupljeni prijatelji su se uputili prema izletištu restorana Adria u Badžuli gdje su im se prigodnim riječima obratili gradski vijećnik Stipe Gabrić Jambo, voditelj ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Metkoviću Tomislav Bjeliš, bivša županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslav Vugdelija, predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira i predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum Kristina Ćurčija. U svojim govorima svi zajedno su izrazili veliko zadovoljstvo suradnjom s Udrugom Prijatelj te su pohvalili rad udruge u proteklih petnaest godina.

Među uzvancima su bili i prvi predsjednik Udruge Prijatelj Bernard Čupić i, kao predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije Čedo Vučković, koji je također pohvalio kvalitetni rad udruge i suradnju sa Županijom.

Također, čestitke su pristigle i iz resornih ministarstava, a i od saborskih zastupnika koji su surađivali s udrugom, Grada Dubrovnika te Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI ZG, a samoj proslavi su prisustvovali i predstavnici gradskih uprava te odgojno-obrazovnih institucija, centara za socijalnu skrb i udruga iz Metkovića, doline Neretve, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Svečani program vodila je Milka Kuran, a akcije i uspjehe Udruge Prijatelj, osnovane 20. lipnja 2003., predstavili su predsjednik udruge Ante Puljević, izvršni direktor Nikola Popovac, voditeljica projekta Osobni asistent i psihosocijalne podrške Marina Mustapić te Danijela Raić, upraviteljica Zaklade Neretvansko srce.

Ante Puljević je rekao da su unaprjeđenje usluga i zapošljavanje osoba s invaliditetom jedan od ciljeva koji će i dalje biti bitni udruzi.

– Kompletno naše djelovanje u proteklih 15 godina moglo bi se opisati u tri segmenta. To je briga za djecu s teškoćama u razvoju, briga za osobe s invaliditetom i briga za starije i nemoćne osobe. Kad su u pitanju djeca s teškoćama u razvoju organizirali smo se tako da imamo logopedske, edukacijske i radne terapije za djecu s teškoćama. Zapošljavamo mlađe osobe s invaliditetom i vršimo prijevoz starijih osoba do bolnica u Dubrovniku i Splitu. Mi u svom vlasništvu imamo i 43 kreveta i 40 kolica, i brojna ortopedska pomagala, koja uz jednu primjerenu naknadu iznajmljujemo građanima a dobivena sredstva koristimo za obnovu tih istih naših ortopedskih pomagala.

Sve ovo postižemo zahvaljujući našem projektnom timu koji je napisao puno projekata koji su ocjenjeni kao valjani i od tu smo crpili sredstva da bi se mogli opremiti i ove usluge pružati.

U budućnosti se od udruge može očekivati da mi u Metkoviću dobijemo jednu integralnu radionicu koja bi zapošljavala osobe s invaliditetom, da dobijemo i unaprijedimo rehabilitacijski centar i da sve ove usluge koje pružamo u dolini Neretve nastavimo pružati i na poluotoku Pelješcu – rekao je Puljević.

Prigodne riječi o petnaest godina rada udruge zrak su ispunile neopisivom emocijom koja se ubrzo pomiješala sa veselim druženjem uz ručak i foto-safari lađama na jezeru Kuti, koji je oduševio i domaće i goste.

Prijatelji i gosti su se pozdravili uz nade da će se vidjeti i na sljedećoj proslavi osnutka, u skladu s porukom ‘vremena se mijenjaju, ali prijatelji ostaju‘.

A kako je sve to izgledalo, možete pogledati u našoj opširnoj foto-galeriji.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije