Ostanimo u kontaktu

GKS METKOVIĆ

Udruga oboljelih od malignih bolesti ŽIVOT poziva na predstavljanje knjige ‘Huzur’, poznate književnice i kolumnistice Martine Mlinarević

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge oboljelih od malignih bolesti ŽIVOT u utorak, 22. siječnja, u 19 sati u prostorijama GKS-a Metković, poznata književnica i kolumnistica Martina Mlinarević predstavit će svoju knjigu ‘Huzur‘.

Martina i sama oboljela od karcinoma dojke na svojoj facebook stranici za knjigu kaže da je to priča  o najodvratnijim i najljepšim mjesecima koji su iza nje te da joj je najvažnije da je priča potakla žene na preglede.

Kako je to primarni cilj i naše Udruge, sa zadovoljstvom je ugošćujemo i pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Udruge oboljelih od malignih bolesti ŽIVOT

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

32 nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena u posljednja 24 sata, četiri iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 32 nova slučaja zaraze koronavirusom (14 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 20 osoba iz Dubrovnika, po četiri iz Konavala i Metkovića te po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Orebića, Ploča i Župe dubrovačke.

Među spomenutim slučajevima su i dva korisnika Doma za starije Dubrovnik – Thermotherapia.

Ukupno je zaraženo 12 osoba muškog spola i 20 osoba ženskog spola, a za njih 19 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1927.)

Izliječeno je 26 osoba: 13 iz Dubrovnika, četiri iz Ploča, po tri iz Metkovića i Župe dubrovačke, dvije iz Blata te jedna iz Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 258 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 637 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 25 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 621 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (sva tri na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 260 slučajeva kršenja samoizolacije (132 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije