Ostanimo u kontaktu

PETAK I SUBOTA

Udruga mladih Kolektiv poziva na druženje u sklopu Street art MTK vol.3 festivala

Objavljeno prije

Udruga mladih Kolektiv poziva sve ovaj petak i subotu na druženje u sklopu Street art MTK vol.3 festivala. Sad već tradicionalno u 9. mjesecu okupljaju se crtači na zidovima u Metkoviću, a ovog puta to su dvije Lane, Marko, Iris, Martina, Katarina, Filip, Mladen, Ivan i Jure.

Nastajanje crteža u vanjskoj galeriji grada Metkovića možete pratiti od 11. rujna na željezničkom kolodvoru i Sportskoj ulici od 16 sati pa nadalje.

Da zaokružimo ovaj festival prikazati ćemo dva kratka filma Igora Dropuljića, Marko i Behemot. Projekcije će se održati u parkiću kraj Željezničkog početkom u 20 i 30.
Provedimo vikend zajedno….

Hvala Gradu Metkoviću, GKS i građevinskoj firmi Zloja na potpori za održavanje festivala.

U ŽUPANIJI FUNKCIONIRA SUSTAV ZAŠTITE ŽRTAVA NASILJA U OBITELJI

Dubrovačko-neretvanska županija reagirala na grube neistine o projektu Sigurne kuće

Objavljeno prije

Zbog izjave da Dubrovačko-neretvanska županija nije prijavila projekt Sigurne kuće na Socijalni fond, koju je u emisiji ”Jedan na jedan” Dubrovačke televizije 21. siječnja izrekla gradska vijećnica Grada Dubrovnika iz redova SDP-a gđa Tatjana Šimac Bonačić, a koja izjava sugerira da ova županija nije učinila ništa na rješavanju problema žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji, želimo naglasiti da je to bezočna neistina te još jednom ponoviti za javnost činjenice:

Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je 17. studenog 2020. prethodno pripremljeni projekt Sigurne kuće za područje Dubrovačko-neretvanske županije koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt uključuje uspostavu sustava podrške i rekonstrukciju objekta sigurne kuće, jačanje kapaciteta stručnjaka i osoba koje rade sa žrtvama nasilja kao i podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i njegovim negativnim posljedicama. Vrijednost prijavljenog projekta je 11.700.000,00 kuna i trenutno je u posljednjoj fazi provjere, te se uskoro očekuje Odluka o financiranju.

Za vrijeme dok se investicija u to trajno rješenje u potpunosti ne završi Županija je uz pomoć Ministarstva i Caritasa Dubrovačke biskupije organizirala privremenu Sigurnu kuću koja je na raspolaganju za žrtve obiteljskog nasilja. Ona se, nažalost, koristi od strane jedne žrtve nasilja i u vrijeme izricanja ove grube neistine od strane gđe Šimac Bonačić.

Problemu obiteljskog nasilja, kojem Vlada RH i ova županija pristupaju krajnje odgovorno, trebali bi odgovorno pristupati svi akteri na javnoj sceni.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije