Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE

Udruga Leptirići održala radionicu ”Ćiriba-ćiribu” i družila se uz domijenak

Objavljeno prije

Udruga Leptirići

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići prigodom radionicom i druženjem je jučer i danas obilježila Svjetski dan cerebralne paralize.

Na radionici pod nazivom Ćiriba-ćiribu, Leptirićima su se pridružili učenici posebnog odjeljenja Osnovne škole Stjepana Radića, a Irena Obradović, radna terapeutkinja i terapeutkinja senzorne integracije rekla je da je radionica bila psihosenzornomotoričkog karaktera.

– Na radionici smo eksperimentirali i radili s različitim teksturama, odnosno, materijalima, kao što je plastelin za oblikovanje s kojim možemo djelovati na finu motoriku i na taktilni dio. Kroz te eksperimente djeca su stjecala nova znanja i sve to kroz igru, tako da je bilo zabavno – kazala je Obradović.

Leptirići su danas organizirali i druženje uz domjenak koji je, prigodno, bio u znaku zelene boje.

Marija Jeramaz

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije