Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE

Udruga Leptirići održala radionicu ”Ćiriba-ćiribu” i družila se uz domijenak

Objavljeno prije

Udruga Leptirići

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići prigodom radionicom i druženjem je jučer i danas obilježila Svjetski dan cerebralne paralize.

Na radionici pod nazivom Ćiriba-ćiribu, Leptirićima su se pridružili učenici posebnog odjeljenja Osnovne škole Stjepana Radića, a Irena Obradović, radna terapeutkinja i terapeutkinja senzorne integracije rekla je da je radionica bila psihosenzornomotoričkog karaktera.

– Na radionici smo eksperimentirali i radili s različitim teksturama, odnosno, materijalima, kao što je plastelin za oblikovanje s kojim možemo djelovati na finu motoriku i na taktilni dio. Kroz te eksperimente djeca su stjecala nova znanja i sve to kroz igru, tako da je bilo zabavno – kazala je Obradović.

Leptirići su danas organizirali i druženje uz domjenak koji je, prigodno, bio u znaku zelene boje.

Marija Jeramaz

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije