Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

Udruga Leptirići obilježila Dane otvorenih vrata

Objavljeno prije

Udruga Leptirići

U sklopu Dana otvorenih vrata Udruga 2016 koji organizira ured za udruge Vlade Republike Hrvatske svoja vrata svim zainteresiranim građanima otvorila je i Udruga cerebralne i dječje paralize Doline Neretve – Leptirići i to ove godine čak tri dana.

Prvoga dana su vrata bila otvorena za sve zainteresirane građane, a skupilo se dosta i volontera i samih korisnika terapija. Udruga je za vrijeme dana otvorenih vrata zainteresirane posjetitelje informirala o njihovom radu, širokom spektru socijalnih usluga koje pružaju te o svim terapijama počevši od logopeda, defektologa, fizikalne terapije, specijaliziranog prijevoza, pomoćnika u nastavi, te svim novinama od prošle godine i posljednjih dana otvorenih vrata.

Drugoga dana se program preselio u Ploče, budući da Udruga djeluje na cijelom području Doline, dok se posljednjeg dana ponovno vratio u Metković. Prema zakazanom programu upriličeno je predavanje senzorne terapeutice, inače jedine u županiji, Irene Obradović na temu ‘Senzorna integracija kod djece s poteškoćama‘. U izuzetno zanimljivom predavanju, koje su osim članova Udruge posjetili i stručno osoblje, predavačica je pokušala objasniti upravo onima koji svaki dan rade s djecom različite dobi, kako prepoznati i odnositi se u svom svakodnevnom radu prema djeci za poteškoćama, a sve iz svog bogatog iskustva.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije