Ostanimo u kontaktu

ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

Udruga DOBRA započela s provedbom projekta ‘Ja iz ove zemlje ne idem br.2’

Objavljeno prije

Udruga DOBRA je započela sa provedbom projekta Ja iz ove zemlje ne idem br.2., koji je u sklopu programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA.

Ja iz ove zemlje ne idem br. 2 je projekt s kojim će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal 15 teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem na teritoriju općina Zažablje, Slivno i Pojezerje, te grada Metkovića, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizike od siromaštva, te također povećati socijalnu uključenost i razinu kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području doline Neretve.

Kroz provedbu projekta će se zaposliti i obrazovati 15 pripadnica ciljane skupine, koje će kroz 12 mjeseci obavljati potporu i pomoć za 90 starijih i nemoćnih osoba na području doline Neretve.

Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Dubrovnik, Centar za socijalnu skrb Metković, općina Pojezerje i općina Zažablje.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.389.900,00 kn.

Udruga Dobra

30 GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA

Tokić i Auto Agent darovali Leptiriće i Srednju strukovnu školu Metković sa poklonom od 10 tisuća kuna

Objavljeno prije

Povodom 30 godina kompanije za prodaju autodijelova Tokić d.o.o., u suradnji sa svojim franšiznim partnerima diljem Hrvatske odlučio je ove godine donirati 30 udruga i strukovnih škola na području Hrvatske. U Metkoviću je to učinila preko svog partnera, tvrtke AutoAgent d.o.o., te sa po 10.000,00 kuna darovala Udrugu Leptirići i Srednju strukovnu školu Metković.

Tim povodom ispred Auto Agent d.o.o.Mile Bebić nam je rekao:

– Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan i ponosan što su u Metković došle dvije donacije i evo ovim putem bi naglasio da nakon ovoga mi očekujemo s obrtničkom školom u Metkoviću jedan početak suradnje s našim edukacijskim centrom koji već to provodi po cijeloj Hrvatskoj, a cilj bi bio da izađu novi autoelektričari i automehaničari koji će moći pratiti nove tehnologije i osigurati da se na našim prostorima i u budućnosti mogu vršiti popravci svih vozila, – rekao je Bebić.

Ravnatelj Srednje škole Metković, Mario Obradović je rekao.

Zahvalio bi se na ovoj donaciji. Ono što mene raduje jeste ta sinergija između poslodavaca i strukovnih škola gdje će mo mi ova sredstva iskoristiti za kupnju auto dijagnostike za automehaničare, i važna je ta sinergija da bi uspjeli educirati naše automehaničare i ostale strukovne profile koji će sutra biti pokretač novih proizvoda i novog samog razvitka naše države, – rekao je ravnatelj Obradović te naglasio da je ovo početak jedne uspješne suradnje.

Ispred Udruge Leptirići, predsjednik Mario Jurković se također zahvalio tvrtki Tokić d.o.o. koja je preko svojih metkovskih partnera AutoAgent d.o.o. odabrala njihovu udrugu i donirala 10 tisuća kuna, koje će u ovo blagdansko vrijeme zasigurno razveseliti sve njihove članove.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije