Ostanimo u kontaktu

UNAPRJEĐENJE ŽIVOTA DJECE I MLADIH

Udruga DOBRA predstavila rezultate projekta ‘Naša zemlja’

Objavljeno prije

Udruga Dobra

Udruga DOBRA zajedno sa partnerima je predstavila rezultate projekta „Naša zemlja“ u prostorijama Volonterskog centra Dobra.

Naša zemlja je projekt koji je za cilj imao unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih izvan redovitog odgojno obrazovnog sustava kroz poticanje kreativnosti i promicanje zdravih stilova života, očuvanja prirode i održivog razvoja. Projekt se sastojao od neformalne edukacije djece i mladih o vrijednostima prirodne baštine te okolišnoj problematici, analize sastava i kvalitete tla, kontrole onečišćenja i očuvanja plodnosti tla na području doline Neretve. Projekt se realizirao kroz predavanja, terenski rad, laboratorijsko istraživanje, izradu malih ekoloških vrtova, nabavu opreme, izradu edukativnih materijala i promociju rezultata. Konačni rezultati projekta su unaprjeđenje znanja i vještina djece i mladih, podizanje svijesti o zaštiti prirode, odgoj i obrazovanje o zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju, uključivanje sadržaja o prirodnoj i kulturnoj baštini u izvannastavne aktivnosti i očuvanje. Projekt  se implementirao na području doline Neretve.

Prilikom predstavljanja održana je prezentacija koja je sadržavala sve informacije vezane za terensko istraživanje koje se provelo kroz projektne aktivnosti, analizu i kvalitetu tla na području doline Neretve. Prilikom predstavljanja rezultata također su podijeljeni i promotivni materijali.

Partneri na projektu su: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, OŠ “Ivo Dugandžić Mišić”, Komin i OŠ “Fra Ante Gnječ”, Staševica i Grad Metković.

Ovaj projekt je financiran sredstvima Ministartsva znanosti i obrazovanja.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije