SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Udruga DOBRA organizirala radionicu na temu zdrave prehrane u starijoj životnoj dob

Objavljeno 7. travnja 2017. u kategorijama: Metković, News.

Udruga Dobra, starije osobe, radionica

7. travnja 2017. Udruga DOBRA je povodom Svjetskog dana zdravlja organizirala radionicu na temu zdrave prehrane u starijoj životnoj dobi.

– Važan čimbenik u održavanju zdravlja je prehrana, budući da hranom unosimo u organizam tvari potrebne za život, – naglasila je dr. Nikolina Bukvić Mateljak koja je vodila današnju radionicu.  Osim važnosti  prehrambenih navika za očuvanje zdravlja doktorica je naglasila i  potrebu održavanja  tjelesne aktivnosti starijih osoba prema individualnim mogućnostima.

Za aktivno i zdravo starenje potrebno postići ravnotežu između unosa i potrošnje energije, zaključak je današnjeg predavanja. Također je važno pripremu obroka prilagoditi fiziološkim promjenama u osoba starije dobi, te bolestima koje nose specifične promjene vezano uz prehranu.

Udruga Dobra, starije osobe, radionica

Sudionicima  radionice podijeljeni su priručnici sa smjernicama za vođenje zdrave prehrane u starijoj dobi kako bi ih se potaknulo na veću brigu o prehrani i zdravlju.

Nakon edukativnog dijela radionice uslijedio je i zabavni program uz  tombolu. Sretni dobitnici osvojili su prigodne pakete zdravih namirnica dok su ostalim sudionicima podijeljeni manji prigodni pokloni.

Radionica je dio projekta „Uključimo starije u našu zajednicu“. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s gradom Metković, udrugom Otac Ante Gabrić  i Centrom za socijalnu skrb Metković.

Komentari