Ostanimo u kontaktu

INFORMIRANJE JAVNOSTI

Udruga DOBRA održala info štandove u Opuzenu i Metkoviću u okviru projekta ‘Za transparentno i odgovorno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima’

Objavljeno prije

Udruga DOBRA - Info štand

Udruga DOBRA je u okviru projekta ”Za transparentno i odgovorno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima” održala info štandove u Opuzenu i Metkoviću s ciljem informiranja građana o projektu i projektnim temama. Građani Opuzena su u srijedu 9.kolovoza od 17:00 do 19:00 sati imali priliku upoznati se s projektom i informirati o pitanjima gospodarenja javnim dobrima, dok se info štand u Metkoviću održao u petak od 18:00 do 20:00 sati. Predstavnici Udruge su uz dijeljenje tiskanog  materijala, odgovarali na upite građana o stjecanju koncesija, vlasništvu nad javnim dobrima, javnoj nabavi u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima i slično. Također je predstavljena inicijativa “Transparentno upravljanje šumama” kojom se građane želi potaknuti na uključivanje i sudjelovanje u javnim raspravama kako bi na taj način aktivno participirali u donošenju odluka.

Više informacija o projektu:  http://javnodobro.udd.hr/

Projekt “Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“ u partnerstvu provode UDD – Udruga za demokratsko društvo iz Zagreba, Udruga Dobra iz Metkovića i Centar za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem podizanja svijesti građana o važnosti i dobrobitima odgovornog i transparentnog upravljanja javnim dobrima i prirodnim resursima.Projekt financira Europska unija u okviru programa IPA 2012 “Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima”. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije