Ostanimo u kontaktu

INFORMIRANJE JAVNOSTI

Udruga DOBRA održala info štandove u Opuzenu i Metkoviću u okviru projekta ‘Za transparentno i odgovorno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima’

Objavljeno prije

Udruga DOBRA - Info štand

Udruga DOBRA je u okviru projekta ”Za transparentno i odgovorno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima” održala info štandove u Opuzenu i Metkoviću s ciljem informiranja građana o projektu i projektnim temama. Građani Opuzena su u srijedu 9.kolovoza od 17:00 do 19:00 sati imali priliku upoznati se s projektom i informirati o pitanjima gospodarenja javnim dobrima, dok se info štand u Metkoviću održao u petak od 18:00 do 20:00 sati. Predstavnici Udruge su uz dijeljenje tiskanog  materijala, odgovarali na upite građana o stjecanju koncesija, vlasništvu nad javnim dobrima, javnoj nabavi u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima i slično. Također je predstavljena inicijativa “Transparentno upravljanje šumama” kojom se građane želi potaknuti na uključivanje i sudjelovanje u javnim raspravama kako bi na taj način aktivno participirali u donošenju odluka.

Više informacija o projektu:  http://javnodobro.udd.hr/

Projekt “Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“ u partnerstvu provode UDD – Udruga za demokratsko društvo iz Zagreba, Udruga Dobra iz Metkovića i Centar za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem podizanja svijesti građana o važnosti i dobrobitima odgovornog i transparentnog upravljanja javnim dobrima i prirodnim resursima.Projekt financira Europska unija u okviru programa IPA 2012 “Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima”. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Najčitanije