Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN PTICA SELICA

Udruga BIOM i Prirodoslovni muzej Metković organizirali promatranje ptica i edukativnu radionicu

Objavljeno prije

BIOM i Prirodoslovni muzej Metković - Ptice

U organizaciji Udruge BIOM i Prirodoslovnog muzeja Metković, prošloga četvrtka, 18. svibnja, u Gradskom parku Metković je organizirano promatranje ptica. Sudionici su dobili po dalekozor i na taj način priliku promatrati i komentirati oko petnaestak vrsta ptica koje tu obitavaju. Događaj je organiziran pod stručnim vodstvom Ivana Budinskog iz udruge BIOM, koji je nakon promatranja u Prirodoslovnom muzeju održao edukativno predavanje ‘Tajanstveni putnici‘ i radionicu na tu temu.

Svjetski dan ptica selica obilježava se svakog drugog vikenda u svibnju. Ovaj događaj je organiziran u cilju podizanja svijesti lokalnog stanovništva o važnosti Neretve u migraciji ptica, potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa, na koje svi skupa trebamo obratiti pažnju da bi Neretva ostala jedno značajno područje u seobi ptica.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije