Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN PTICA SELICA

Udruga BIOM i Prirodoslovni muzej Metković organizirali promatranje ptica i edukativnu radionicu

Objavljeno prije

BIOM i Prirodoslovni muzej Metković - Ptice

U organizaciji Udruge BIOM i Prirodoslovnog muzeja Metković, prošloga četvrtka, 18. svibnja, u Gradskom parku Metković je organizirano promatranje ptica. Sudionici su dobili po dalekozor i na taj način priliku promatrati i komentirati oko petnaestak vrsta ptica koje tu obitavaju. Događaj je organiziran pod stručnim vodstvom Ivana Budinskog iz udruge BIOM, koji je nakon promatranja u Prirodoslovnom muzeju održao edukativno predavanje ‘Tajanstveni putnici‘ i radionicu na tu temu.

Svjetski dan ptica selica obilježava se svakog drugog vikenda u svibnju. Ovaj događaj je organiziran u cilju podizanja svijesti lokalnog stanovništva o važnosti Neretve u migraciji ptica, potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa, na koje svi skupa trebamo obratiti pažnju da bi Neretva ostala jedno značajno područje u seobi ptica.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije