Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

FESTIVAL IZVORNE HRANE, PIĆA, DELICIJA, SUVENIRA I FOLKLORA

Udruga Baština Neretve – Opuzen na ”Gastro stolu 2017.” u Biogradu na moru

Objavljeno prije

BIOGRAD - Udruga Baština Neretve, Opuzen

Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica Grada Biograda na Moru tradicionalno, već 12. godinu zaredom organizira je Festival izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora objedinjenog pod nazivom Gastro stol 2017.

Festival se održao od 2. do 4. lipnja 2017. godine u gradu Biogradu na Moru na rivi, na Obali kralja Petra Krešimira IV. Svečano otvorenje Festivala je bilo u petak 2. lipnja 2017. godine s  defileom svih sudionika u 19.30 sati.

Neretvanska lađa s ženskom ekipom iz Opuzena i gastro ponudom neretvanskog brudeta bila je aktivni sudionik ove manifestacije. Razne posjetioce iz više zemalja članovi naše Udruge  upoznali su s “Maratonom lađa”, isto tako omogućili im da kušaju našu izvornu deliciju s pozivom da posjete Neretvu.

Važno je reći da Već sedmu godinu Udruga za očuvanje neretvanske baštine iz Opuzena dobiva poziv i sudjeljuje na ovom festivalu. Kao i uvijek miris našeg brudeta od jegulja i žaba isto kao i lađa s ženskom posadom privukla veliku pažnju posjetilaca.

Na samoj rivi posjetitelji  su imali priliku vidjeti kako se pripremaju mnoga  tradicionalna dalmatinska i kontinentalna jela poput fritaje od 2 tisuće jaja, poljičkog soparnika, prisnaca promjera jedan metar, rižoto od morskih plodova, pašte-fažol, čobanca, našeg neretvanskog brudeta od jegulja i mnogih drugih jela.

Organizirana su tri dana vrhunske zabave gdje je bilo za svakoga ponešto pa su tako tijekom tri dana trajanja manifestacije nastupali razni ulični zabavljači, klape su promenadno pjevali na rivi među posjetiteljima kako bi im približili dio dalmatinske tradicije, a na dvije pozornice na rivi izmjenjivali su se poznati hrvatski glazbenici: Maja Šuput, Gustafi, Učiteljice, Marijan Ban i Dikatatori, Jakša Jordes,…

Gastro stol svake godine posjeti više od 25 tisuća ljudi iz zemlje i inozemstva. Manifestacija je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

I za kraj zahvalili bi našim sponzorima “TZ grada Biograda”, gradu Opuzenu, Neretvanskom slivu i Tehnodelti iz Opuzena na pomoći da ovo organiziramo.

Predsjednik Udruge Miljenko Milojko Glasović

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije