Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

UČENICIMA SVE TEŽE, A I NASTAVNICIMA

Jesu li zbog korona virusa dvije školske godine posve upropaštene

Objavljeno prije

Korona je zaprijetila svijetu prošle godine. Tako i Hrvatskoj. Milijuni oboljelih, stotine tisuća umrlih. Bolnice u kolapsu, cjepiva nema dovoljno, treći val je u tijeku. Epidemiološke mjere se čas popuštaju, a potom donose odluke o novima.

Umiru članovi obitelji, prijatelji, kumovi, poznanici…

Nastavu u učionicama počesto zamjenjuje nastava na daljinu, odnosno Model-C.

Virus učenicima osnovnih i srednjih škola nije dopustio pohađanje nastave u učionicama, a nastava na daljinu bila je jedino moguće rješenje.

Međutim, učenici su ostali ne samo bez nastave u učionicama već i bez brojnih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, i bez druženja s vršnjacima u slobodno vrijeme. Kako je njima ali i roditeljima, znamo svi, a oni najviše.

Izostale su učeničke ekskurzije i izleti i brojna natjecanja učenika koji su ostali određenih oblika socijalizacije, kontakata i lijepih uspomena.

Korona virus nanio je golemu štetu učiteljima i nastavnicima koji se moraju snalaziti u zadanim okolnostima o kojoj ranije nisu puno znali, kao ni svi ostali.

Opterećeni su preko svake mjere i oni i ravnatelji škola kojima nije lako uspostaviti nove procese nastave u odnosu na nove okolnosti.

Najteža je spoznaja da su tijekom već dvije školske godine učenici ostali bez mogućnosti usvajanja svih programskih sadržaja, pa i bez potrebnog broja nastavnih sati.

Stoga poznati stručnjaci savjetuju nastavnicima da odustanu od tradicionalne organizacije nastavnog sata te da uvodni dio sata traje 30 minuta, a preostalih 15 minuta za obradu novog gradiva, što znači da se u prvih 30 minuta sata radi ponavljanje gradiva što je i prilika da se nadoknadi izgubljeni dio sadržaja.

”Rudarski” posao nastavnika postaje sve teži, pa i zbog približavanja kraja školske godine, a bit će još teži ukoliko ne prestane širenje opake bolesti koja uništava i stanovništvo i gospodarstvo na svim meridijanima i paralelama.

PRIMA SE 10 OSOBA NA 6 MJESECI

Općina Kula Norinska objavila Javni poziv nezaposlenim osobama za prijavu na javne radove

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska objavila je Javni poziv u kojem poziva nezaposlene osobe da se prijave za javne radove. prima se 10 osoba.

– Javni poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Općina Kula Norinska.
Za navedeni program traži se ukupno 10 (deset) osoba na rok od 6 (šest) mjeseci. Krajnji rok za prijavu je 21. travnja 2021., – objavio je načelnik Nikola Krstičević.

Link na natječaj

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije