Ostanimo u kontaktu

POSJET ZVJEZDARNICI

Učenici Srednje škole Metković sudjelovali u školi u prirodi u Zvjezdanom selu Mosor

Objavljeno prije

Četrdesetak učenika srednje škole Metković jučer je sudjelovalo u programu ‘Škola u prirodi’ u organizaciji Zvjezdanog sela Mosor.

Na početku programa učenici su posjetili izvor rijeke Žrnovnice gdje su se upoznali s biljnim i životinjskim svijetom u rijeci i okolici samog izvora. Nakon malog predavanja iz ekologije, krenuli su prema zvjezdarnici i prolazeći kroz naselja nekadašnje Poljičke republike upoznavali bogatu povijest navedenih lokacija. Posjet zvjezdarnici započeo je predavanjem iz astronomije, a završit će promatranjem noćnog neba teleskopom iz kupole.

– Svake godine taj je program sve posjećeniji. Dolazi nam sve više učenika osnovnih, srednjih škola i studenti – poručili su organizatori.

Izvor i foto: Dalmacija danas

4. KOLO ZIMSKOG DELTA PUB KVIZA

Uvjerljiva pobjeda ekipe ‘IVO JE ODLEŽAO SVOJE’

Objavljeno prije

U konkurenciji 12 kvizaških ekipa, na četvrtom zimskom kvizaškom druženju u opuzenskom Motel Delta, pobjedu su uvjerljivo ostvarili članovi ekipe IVO JE ODLEŽAO SVOJE, sa 103,5 upisana boda, te su dobili turu pića od Motela Delta i poklon bonove za Amadeus II d.o.o. Ploče.

Ljubuška ekipa JEDVA HELTER, druga je prošla kroz cilj sa 86 bodova, a vrijedi spomenuti odlično poznavanje glazbe, jer su u trećem krugu imali čak 16 od 20 točnih glazbenih izvođača. Ova ekipa je uz turu pića od Motela Delta dobila i jumbo pizzu od Fast Food Ljiljana.

Uvijek odlična ekipa FALI V, zauzela je treće mjesto sa samo tri boda manje, a za nagradu su dobili poklon paket sladoleda CARMEL ICE.

U kategoriji LAKILUZER, tura pića za šesto mjesto otišla je ekipi BLUDILO BRALE.

TABLICA ZIMSKOG DELTA PUB KVIZA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije