Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNO NATJECANJE KONOBARA I KUHARA

Učenici Srednje škole Metković srebreni na Grand Gourmet festivalu

Objavljeno prije

Konobari i kuhari - Srednja škola Metković

Učenici Srednje škole Metković osvojili su drugo mjesto na međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana, Festivalu Grand Gourmet, koji se od 3. do 8. studenog ove godine održavao u Makarskoj.

Učenici Dino Markota, Roko Novaković i Kristijan Volarević, predvođeni mentorima Obradom Lalovcom i Radom Nikoletićem ponijeli su srebrenu medalju u disciplini sinkronizirano posluživanje.

U sinkroniziranom posluživanju sudjelovale su ekipe iz Sarajeva, Makedonije, Splita, Dubrovnika, Trogira i Metkovića, što je samom natjecanju dalo međunarodni predznak, a uspjeh naših srednjoškolaca diglo na zavidan novo.

Svaki se tim sastojao od tri natjecatelja. Morali su nositi školske uniforme, raditi u bijelim pamučnim rukavicama, te u roku od 6 – 8 minuta postaviti stol za tri osobe, poslužiti aperitiv, vodu, juhu i glavno jelo, a sve to uz glazbenu podlogu koju su sami pripremili.

– Ovo je izniman uspjeh za Srednju školu Metković, koja se po tko zna koji put dokazala da se može nositi i s najboljima. Također, ovo je poticaj svim učenicima u zanimanju konobar-kuhar da što više zavole ovu struku, te usvoje znanja ugostiteljske struke neophodna za uključivanje u svijet rada, kao i za praćenje cjelokupnih zbivanja u području ugostiteljstva i turizma, – istaknuo je mentor Rade Nikoletić.

Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentorima!

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije