Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN LJUBAZNOSTI 13. STUDENOGA

Učenici posjetili Crveni križ i zajedno s učiteljicama ispisali 50 savjeta kako biti ljubazan

Objavljeno prije

Učenici posjetili Crveni križ

Ljubazne riječi mogu biti kratke i možda ih je lako izgovoriti, ali one odjekuju u beskonačnost. – Majka Tereza

Međunarodni dan ljubaznosti obilježava se od 13. studenoga 1998 godine.

Kako bi potaknuli učenike na potrebu ljubaznosti jednih prema drugima, učiteljice  drugih razreda Marijana Kljusurić i Žana Marević na poziv ravnateljice Crvenog križa Metković gospođe Nele Orlović, posjetile su prostorije Crvenog križa.

Mnogi ljudi su sami, tužni i  u potrebi. Ako im ne možemo materijalno pomoći, možemo im uputiti lijepu riječ i osmijeh. Naša ljubaznost dotaknut će njihova srca.

Ravnateljica Orlović upoznala je učenike s radom Ustanove, zahvalila na dolasku te zajedno s djelatnicom Mirandom primila učeničke radove koje su izložile na izlog Ustanove.

Učenici su izradili cvjetove, naslikali i napravili ‘smailiće’, te zajedno s učiteljicama pronašli 50 savjeta kako biti ljubazan.

Vjerujemo da će svatko tko prođe i pročita izabrati i prihvatiti jedan savjet.

Poruka učenika : I MI ćemo biti volonteri Crvenog križa!

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije