Ostanimo u kontaktu

TRADICIJA

Učenici kolendavajući bakama i djedovima čestitali Božić i Novu godinu

Objavljeno prije

Učenici bakama i djedovima čestitali Božić i Novu godinu

U sklopu projekta „Učimo iz života“- međugeneracijska solidarnost, učenici Osnovne škole Stjepana Radića, u suradnji sa mlađom skupinom KUD-a Metković, su kolendavali i čestitali Božić starijim osobama u Staračkom domu časnih sestara, Dnevnom boravku Udruge „Otac Ante Gabrić“, te Domu za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe u Metkoviću.

Nakon što su se okupili pred Školom sa svojim voditeljicama, profesoricama Ivanom Čarapinom i Nikolinom Vugdelijom, učenici su uz kolačiće, koje su sami radili i upakirali u košare rađene u Učeničkoj zadruzi „Crveni ždral“, te uz kolendu i stare igre naših krajeva, na koje su starije podsjetili članovi mlađe skupine KUD-a „Metković“ razveselili starije stanovnike našega grada. Umjesto kolendavanja od kuće do kuće, djeca su to radila od sobe do sobe za teže pokretne starije osobe i u zajedničkim prostorijama za pokretnije smještene u domovima. Zadovoljstvo je bilo obostrano. Kolendari su bili počašćeni u skladu sa tradicijom, a bake i djedovi su im se zahvalili brojnim dobrim željama. U Udruzi „Otac Ante Gabrić“ su čak zajednički zaplesali svima dobro poznate Zvončiće.

Na ovaj način je stari običaj našega kraja ponovno oživljen. Nadamo se da će ga mladi i dalje održavati.

Učenici bakama i djedovima čestitali Božić i Novu godinu Učenici bakama i djedovima čestitali Božić i Novu godinu

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije