TRADICIJA

Učenici kolendavajući bakama i djedovima čestitali Božić i Novu godinu

Učenici Osnovne škole Stjepana Radića, u suradnji sa mlađom skupinom KUD-a Metković, su kolendavali i čestitali Božić starijim osobama.

Objavljeno 2. siječnja 2014. u kategorijama: Metković, News.

Učenici bakama i djedovima čestitali Božić i Novu godinu

U sklopu projekta „Učimo iz života“- međugeneracijska solidarnost, učenici Osnovne škole Stjepana Radića, u suradnji sa mlađom skupinom KUD-a Metković, su kolendavali i čestitali Božić starijim osobama u Staračkom domu časnih sestara, Dnevnom boravku Udruge „Otac Ante Gabrić“, te Domu za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe u Metkoviću.

Nakon što su se okupili pred Školom sa svojim voditeljicama, profesoricama Ivanom Čarapinom i Nikolinom Vugdelijom, učenici su uz kolačiće, koje su sami radili i upakirali u košare rađene u Učeničkoj zadruzi „Crveni ždral“, te uz kolendu i stare igre naših krajeva, na koje su starije podsjetili članovi mlađe skupine KUD-a „Metković“ razveselili starije stanovnike našega grada. Umjesto kolendavanja od kuće do kuće, djeca su to radila od sobe do sobe za teže pokretne starije osobe i u zajedničkim prostorijama za pokretnije smještene u domovima. Zadovoljstvo je bilo obostrano. Kolendari su bili počašćeni u skladu sa tradicijom, a bake i djedovi su im se zahvalili brojnim dobrim željama. U Udruzi „Otac Ante Gabrić“ su čak zajednički zaplesali svima dobro poznate Zvončiće.

Na ovaj način je stari običaj našega kraja ponovno oživljen. Nadamo se da će ga mladi i dalje održavati.

Učenici bakama i djedovima čestitali Božić i Novu godinu Učenici bakama i djedovima čestitali Božić i Novu godinu

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari