Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN PJEŠAČENJA

Učenici i učitelji OŠ Stjepana Radića pješačenjem gradom razvijaju svijest o potrebi kretanja i očuvanja zdravlja

Objavljeno prije

Danas, 15. listopada obilježava se Svjetski dan pješačenja, a pješačenjem ulicama grada obilježava ga i OŠ Stjepana Radića.

Cilj je izvesti toga dana što više ljudi u prirodu kako bi se manifestirala pripadnost određenoj sredini i razvila svijest o potrebi ekološkog očuvanja te sredine, ali i svijest o potrebi kretanja (posebno pješačenja) kao najjednostavnijeg oblika očuvanja i unapređenja zdravlja.

OŠ Stjepana Radića prvi put je 2013. godine obilježila ovaj dan pješačenjem ulicama grada, a od prošle godine Svjetski dan pješačenja postaje tradicija.

Učenici i učitelji su pješačili sljedećim putem:

Ulicom kralja Zvonimira do Trga kralja Tomislava, prelazi se cesta kraj parka i Ulicom Ivana Gundulića ide se do pješačkog prijelaza kraj Robne kuće, nastavlja se prema Sportskoj ulici do škole.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Još jedan dan bez novozaraženih koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzeta 24 uzorka, 10 je negativno, a za ostale se čekaju rezultati. Preostalih 9 poslanih na analizu prekjučer, a za koje jučer do slanja priopćenja nisu stigli rezultati, također su negativni.

I danas je ozdravljena 1 osoba, iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb su poslana 3174 uzorka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na koronavirus.

U samoizolaciji na području naše županije nema niti jedna osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije