Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

HUMANOST NA DJELU

Učenici i djelatnici Osnovne škole Stjepana Radića prikupili 28.827,50 kuna za osnovnu školu u Petrinji

Objavljeno prije

Nezaboravne fotografije i prizori stradanja stanovnika Banovine od posljedica razornog potresa nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Životi naših sugrađana toga dijela Hrvatske promijenili su se iz korijena, a miran i lijep grad suočen je s neizvjesnošću i brigom za osnovne životne potrebe.

U ovakvim situacijama najviše brinemo za djecu i mlade Petrinje kojima su prekinuti bezbrižni dani djetinjstva, a nastavak školovanja odvija se pod jako teškim uvjetima.

Vijest da su petrinjske škole stradale u potresu, probudila je želju naših učenika i djelatnika da pruže ruku pomoći i solidarnosti i priključe se humanitarnim aktivnostima koje pristižu iz svih dijelova Republike Hrvatske.

OŠ Stjepana Radića za OŠ Petrinja

Odlučili smo pomoći jednoj školi i to 1. osnovnoj školi Petrinja koja je u potpunosti neupotrebljiva i u kojoj se ne održava nastava. Tijekom veljače, učenici i djelatnici Osnovne škole Stjepana Radića prikupljali su novčana sredstva te je iznos od 28.827,50 kuna uplaćen na račun 1. osnovne škole Petrinja, a vjerujemo da će ova sredstva biti dovoljna da zadovolje bar neku potrebu koju ova škola ima.

Hvala svim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima koji su se rado odazvali ovoj akciji i još jednom pokazali da je nesebično dijeljenje i pomaganje naša zajednička vrlina na koju smo posebno ponosni.

Za male Petrinjce  pripremamo nove akcije prikupljanja pomoći jer naša briga ne prestaje nego se množi i dijeli. Naši učenici samo žele da se na lica njihovih  vršnjaka vrati radost i veselje.

Ravnateljica Božena Nikoletić, prof. 

JUBILARNA NOĆ KNJIGE

Gradska knjižnica Metković poziva na predstavu za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!’

Objavljeno prije

U Gradskom kulturnom središtu u srijedu, 21. travnja u 17.30 sati održat će se predstava za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!‘ u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, traje do 45 min, a ulaz je besplatan.

Glavni lik predstave je simpatični medo Grizlijan, koji počinje učiti kako se treba sam snalaziti u svijetu koji ga okružuje. Predstava se bavi problemima sa kojima se susreće svako dijete pri polasku u školu kada mora naučiti kako postati samostalniji i kako prihvatiti odgovornosti. Ova poučna priča uči djecu kako nema smisla plakati nad onime u čemu nisu dobra, već se treba truditi i promijeniti to radom.

Organizator je Gradska knjižnica Metković povodom jubilare, desete Noći knjige.

Predstava će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije