Ostanimo u kontaktu

DRŽAVNA SMOTRA U OSIJEKU

Učenici Gimnazije Metković se predstavili uratkom ‘Neretva i od Boga prokleta’

Objavljeno prije

Izbijanjem pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika  o navedenom problemu. Važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti bio je glavni poticaj za pokretanje ovog projekta kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanih uz biosigurnost i biozaštitu.

Nositelji projekta su: Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s OŠ Vijenac, Osijek. Republika Hrvatska je zahvaljujući Ministarstvu zdravstva prva članica Europske unije koja je u škole uvela izvannastavnu aktivnost Biosigurnost i biozaštita.

U pilot projektu je sudjelovalo 120 Osnovnih i srednjih škola, 160 učitelja i nastavnika te 4.000 učenika.

Na državnoj smotri koja se održala 01.-02. lipnja 2021. sudjelovala je 81. škola, a Gimnazija Metković kao jedna od 34 srednje škole sa temom „Zarazne bolesti u Republici Hrvatskoj“. Učenici Gimnazije sa svojim mentorima predstavili su se uratkom „NERETVA I OD BOGA PROKLETA“.

Svi radovi su izloženi u Kulturnom centru u Osijeku i dostupni su javnosti.

Cilj nam je bila edukacija o zaraznim bolestima, s naglaskom na gubu ili lepru koja je vladala na ovom području.

U izradi projekta sudjelovali su učenici: Matej Dropuljić, Roko Begušić, Ivan Bukovac, Ivana Šutalo, Laura Mandić i Luka Ujdur.

Voditelj projekta je Marija Volarević prof., a članovi tima su Marijana Dodig prof., Zoran Vidović prof., Suzana Nižić prof., Antonija Glamuzina knjižničarka.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradskom arhivu – arhivistici Paulini Šiljeg na posuđenim materijalima, ravnatelju Jozi Jurkoviću prof. i svim kolegama koji su nas podržavali u ovom projektu.

KOMIN PRVAK NERETVE

Gusari Komin imaju novu pobjedničku himnu

Objavljeno prije

Udruga lađara Gusari Komin ima novu pobjedničku himnu.

Tekst za pjesmu napisao je Željko Vlahović, glazbu uz Željka Vlahovića potpisuje Domagoj Dominiković, a aranžman, uz također Vlahovića i Jašar Murtezani.

Izvođač je Romeo Krželj Rocky, dok refren pjevaju Željko Vlahović, Domagoj Dominiković i Jašar Murtezan

Video produkcija potpisuje Mateo Vlatković, Studio Idearium.

Donosimo video spot.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije