Ostanimo u kontaktu

DRŽAVNA SMOTRA PROJEKATA IZ GRAĐANSKOG ODGOJA

Učenice Srednje škole Metković predstavile projekt ‘Iseljavanje mladih iz Metkovića’

Objavljeno prije

Ove godine je po 21. put održana Državna smotra projekata iz područja Građanskoga odgoja i obrazovanja 20. svibnja u Zagrebu.

Smotru su u Muzeju suvremene umjetnosti organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta s ciljem razvoja demokracije i aktivnog građanskog društva, a sudjelovale su učenice Petra Dragobrativić, Iva Vučković, Marija Herceg i Ema Basić predstavljajući projekt Iseljavanje mladih iz Metkovića. Njihove mentorice su bile  Rosanda Lovrić, prof. i Suzana Nižić, prof.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije