Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

TO VIŠE NIJE SLUČAJNO

Učenice OŠ don Mihovila Pavlinovića nastavile kontinuitet vrhunskih rezultata na državnim natjecanjima

Objavljeno prije

Učenice OŠ don Mihovila Pavlinovića i ove su godine na Državnom natjecanju u krosu, u kategoriji petih i šestih razreda osvojile prvo mjesto, a u kategoriji sedmih i osmih razreda peto mjesto !

Ne samo da su ponovile prošlogodišnji uspjeh već su nastavile kontinuitet vrhunskih učeničkih ostvarenja na državnim natjecanjima u duljem razdoblju.

Naime, učenice i učenici te škole godinama su najbolji ili su među najboljima u Hrvatskoj, da se o lokalnoj i regionalnoj razini i ne govori.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

I ne samo u krosu nego i u rukometu i malom nogometu, te u drugim sportskim disciplinama. Očito je da se u toj školi radi stručno i kvalitetno, unatoč nedostatku pravih uvjeta. U prošlosti su učitelji TZK Divna Dragović i Nino Šešelj u zajedništvu i stručnom pristupu nakon inicijalnih testova odabirali učenice i učenike te ih pripremali za naporna vježbanja i za natjecanja. S istim poletom nastavio je Šešelj, a rezultati koje učenici postižu dovoljno govore o kakvom se pristupu i ciljevima radi.

Treba reći da  većina učenica-pobjednica vježba u RK Jerkovac pod paskom Martine Nikolić, pa je i to dokaz kako se u zajedništvu profesionalnih učitelja i vanjskih suradnika mogu postizati vrhunski rezultati.

Uspjesi ŠSD Gusar, odnosno učenika i učitelja, jasno ukazuju na činjenicu da je metkovsko-neretvansko područje istinsko sportsko podneblje koje na pravi način usmjeravaju učitelji TZK, prepoznajući motivacijske elemente kod učenika i njihov genetski potencijal za bavljenje sporstkim aktivnostima. Naravno, bez sustavnog i stručnog rada ne bi se mogli očekivati takvi rezultati.

Još kad bi nadležni brže i bolje prepoznavali uspjehe učenika i omogućili bolje uvjete za rad, bilo bi i više medalja, a možda i onih koji bi se nastavili baviti atletikom i drugim sportovima i u seniorskoj konkurenciji.

U svakom slučaju učenici i sportski voditelji iz te i drugih škola u Metkoviću, zaslužuju iskrene čestitke za svoja školska i državna postignuća.

NOĆ MUZEJA '22

Već tradicionalno Arheološki muzej Narona pripremio popularan program

Objavljeno prije

Hrvatsko muzejsko društvo po sedamnaesti put organizira Noć muzeja u Hrvatskoj. Ove godine tema ove popularne manifestacije je Muzeji – između stvarnog i digitalnog. Uvjeti održavanja su slični onim prošlogodišnjim. Kao što znate Arheološki muzej Narona, već tradicionalno, sudjeluje na Noći muzeja.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Metkoviću i mjere za muzeje propisane odlukom Stožera od 8. siječnja, kojima zbog prostornih ograničenja ne možemo udovoljiti, odlučili smo da muzej u petak 28. 1. 2022. g. u večernjim satima bude zatvoren za posjetitelje. Za sve one koji se odluče za posjet ulaz u muzej slobodan u petak, 28. siječnja od 9:00 do 16:00, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Program koji je bio osmišljen za ovogodišnju manifestaciju bio je posvećen 145. obljetnici prvog arheološkog istraživanja u Naroni – Vidu. Nakon mjera od 8. siječnja većinu predviđenih aktivnosti smo otkazali osim izložbe Prvo arheološko istraživanje u Naroni – Vidu (1877. –2022.).  Stoga nam je čast pozvati Vas da u večernjim satima 28. siječnja u izlogu bivšeg prostora Gradske knjižnice u centru Metkovića razgledate izložbu i saznate što je arheolog Mihovil Glavinić pronašao kopajući u blizini sjevernog poteza gradskih zidina. Izložbu ćete moći razgledati do 28. 2. 2022. g. One od Vas koji žele razgledati muzej u večernjim satima na muzejskoj web stranici i poveznici https://www.a-m-narona.hr/3d-virtualna-setnja/ čeka 3D virtualna šetnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri realizaciji ovogodišnjeg programa, a pogotovo kolegama iz Arheološkog muzeja u Splitu na fotografijama spomenika i uloženom trudu, kao i onima kojima smo zbog epidemiološke situacije ovom prilikom otkazali suradnju. Nadamo se skorom stvarnom susretu u Vidu.

Noć muzeja ’22

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije