Ostanimo u kontaktu

LEPTIRIĆI UVIJEK KORAK NAPRIJED

UCDPDN Leptirići unatoč situaciji sa COVID-19 provode bitne terapije za rana otkrivanja kod djece s teškoćama u razvoju

Objavljeno prije

Edukacijska rehabilitacija je znanost koja se bavi ranim otkrivanjem i ranom intervencijom, timskom dijagnostikom, procjenom potreba za podrškom, izradom individualiziranih programa poticanja, osobno usmjerenih i obiteljski usmjerenih planova podrške, promicanje prava djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja, kao i osoba s invaliditetom u zajednici, edukacijsko-rehabilitacijsku superviziju, savjetovanje, suradnju i timski rad.

Edukacijsko-rehabilitacijski (individualni i/ili grupni) postupci i programi su:

· Bazična perceptivno-motorička stimulacija
· Poticanje perceptivno-motoričkog razvoja
· Rehabilitacija igrom
· Poticanje senzorne integracije
· Primijenjena analiza ponašanja
· Kognitivne strategije učenja
· Tehnike individualnog i grupnog poučavanja
· Poticanje razvoja kognitivnih, praktičnih i socijalnih kompetencija
· Poticanje osobnog i socijalnog razvoja u grupi
· Poticanje razvoja prirodnog kruga podrške

Kao Edukacijski rehabilitator i Neurofeedback terapeut, Stanko Šimović provodi rehabilitaciju djece i odraslih s teškoćama na području: kognitivnog, motoričkog i socioemocionalnog razvoja. Baveći se poslom koji voli sa zadovoljstvom će postati dio svake obitelji s kojom radi, prijatelj svakog djeteta kojemu je pomoć potrebna. Gorljivo se zalaže za prava i potrebe osoba s invaliditetom te razumljivo shvaća strahove koje posjeduju roditelji koji se po prvi puta susreću s pojedinim dijagnozama. Stoji na raspolaganju svima onima kojima je potrebna podrška.

Kako bismo zaštitili korisnike i sebe, pridržavamo se mjera zaštita od COVID 19:

1. Pri dolasku u prostorije Udruge, korisniku terapeut na propisanoj udaljenosti od 2 metra mjeri beskontaktnim toplomjerom temperaturu.
2. Potom slijedi dezinfekcija ruku i ispunjavanje temperaturne liste.
3. Terapeut i korisnik nosi zaštitnu masku tijekom terapije (izuzev ako korisnik zbog zdravstvenog razloga ne smije nositi masku – uz priloženu dokumentaciju)
4. Tokom orofacijalnih pregleda i vježbi terapeut obavezno nosi vizir i zaštitne rukavice.
5. Nakon tretmana vrši se dezinfekcija prostorije i pomoćnih pomagala/materijala.

Djeci i odraslima kojima je ovaj oblik terapije potreban u gradu Metkoviću, Pločama ,Opuzenu i okolici mogu se osobno javiti našem Stanki Šimoviću

E-mail: stanko.udrugaleptirici@gmail.com
Kabinet za terapije: Splitska 5, Metković
Rogotinska 5, Ploče

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije